Magyar gazdaság

Alsózsolcai tűz: nem volt veszélyben a lakosság

A tűzben személyi sérülés sem történt, sőt a tűzoltók még egy gázüzemű targonca tartályát is kimentették a tűzből.

Mint arról mi is beszámoltunk, csütörtökön hatalmas robbanás rázta meg Alsózsolcát, ahol a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint egy ipari telephelyen, egy üzemcsarnokban, Alsózsolca külterületén, a Gyár utcában keletkezett a tűz.

Fotó: Vajda János / MTI

A szervezet későbbi közlése szerint a tűz egy alumíniumhulladék-feldolgozó csarnokban kapott lángra, ám az ezer négyzetméteres épületben és annak környezetében körülbelül száz négyzetmétert érintett csak a tűz. Alumíniumdarálék, egy targonca, valamint feldolgozó és kiszolgáló gépek égtek, ám a miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók megfékezték a lángokat, és eloltották a tüzet a a vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.  Az egységek a gázüzemű targonca gáztartályát kihozták a csarnokból és visszahűtötték. 

A miskolci tűzoltók negyedóra alatt megfékezték a lángok terjedését, a tűzoltás további egy órát vett igénybe. Az esemény nem veszélyeztette a lakosságot

– válaszolta a Világgazdaság kérdésére Dojcsák Dávid tűzoltó százados, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

 

 

Alsózsolca alumínium robbanás tűz
Kapcsolódó cikkek