Magyar gazdaság

Óriási robbanás történt Alsózsolcán

Hatalmas füstfelhő keletkezett az alsózsolcai ipari terület fölött. Cikkünk folyamatosan frissül.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint egy ipari telephelyen, egy üzemcsarnokban, Alsózsolca külterületén, a Gyár utcában keletkezett a tűz – közölte a Boon. A miskolci és a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett oltják a lángokat.

A térség országgyűlési képviselője, Csöbör Katalin beszélt a katasztrófavédelemmel. A politikus elmondta, hogy az információi szerint

a Granulines Invest telephelyén, mint egy száz négyzetméteren történt a tűzeset.

A portál beszámolója szerint

a tűzoltó egységeknek már sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését.

Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta portált, hogy tűz miatt riasztották a tűzoltókat Alsózsolcára.

Miskolcról három egység indult útnak, Tiszaújvárosból pedig egy vízszállító tart a helyszínre.

A balesetben sérülés nem történt.

Az eredeti közlés szerint a tűzoltókat a kőzetgyapotgyárhoz riasztották. Ezzel kapcsolatban a helyi kőzetgyapotgyár tulajdonos-üzemeltetője, a Ravago Building Solutions Hungary Kft.  a későbbiekben sajtóhelyreigazításban tisztázta, hogy az általa üzemeltetett kőzetgyapotgyárban, illetve annál nem volt sem robbanás, sem tűz , "a robbanásra és a tűzre Alsózsolcán, az ipari terület egy másik üzemében került sor, a kőzetgyapotgyár nem érintettje az eseményeknek".

Alsózsolcai robbanás: ez lehetett a baleset oka

Egy cég telephelyén történt a katasztrófa, a kiérkező tűzoltók azóta már eloltották a lángokat, személyi sérülés nem történt.

 

alsózsolca robbanás tűz
Kapcsolódó cikkek