A kedden megjelent közlemény hatására jelentkezett mintegy kétmilliárd forintos nagynyereményéért a Hatoslottó játékosa. A szerencsés a játék történetének harmadik legmagasabb összegű főnyereményével lehet gazdagabb – közölte szerdán a Szerencsejáték Zrt. A vállalat január 30-án jelentette be, hogy már csak 12 napja maradt a játékosnak arra, hogy jelentkezzen az 1 883 128 190 forintos nyereményéért.

DSC_9261
Szerencsejáték Zrt. lottó
A Hatoslottó az egyik legnépszerűbb szerencsejáték Magyarországon.
Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A lottónyertes a 2023. november 12-i sorsoláson a 

  • 2, 
  • 9, 
  • 15, 
  • 26, 
  • 38,
  • 43-as 

nyerőszámokkal lett jogosult a csaknem 2 milliárd forintos nyereményre, amelyre eddig nem jelentkezett. 

A bejelentési határidő február 10-én járt volna le, a szerencsés nyertes azonban a keddi sajtóhírek hallatán leellenőrizte szelvényét és jelentkezett a nemzeti lottótársaság nagynyertes vonalán.

Erre minden nagynyertesnek a sorsolás napjától számított 90 nap áll rendelkezésére.

a 90 nap csak a nyereményigénylés megkezdésére vonatkozik. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

A Hatoslottó eddigi története során eddig 2 esetben fordult elő, hogy a nyertes nem jelentkezett nagynyereményéért: 

a 2014. október 26-án kisorsolt nyerőszámokkal egy szerencsés 200 230 690 forinttal lehetett volna gazdagabb, 2000-ben pedig az április 15-én megnyert 214 380 238 forintért nem jelentkezett a nyertes.

Ha a nyertes nem jelentkezik, akkor az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordít a Szerencsejáték Zrt., vagy az egyes játékok nyereményalapját egészíti ki vele.

Soha nem látott lottónyeremények jönnek Magyarországon: már januártól él az új rendszer – a Szerencsejáték elmondta a részleteket

Jövőre, 2024-től kedvező adóváltozások lépnek életbe a szerencsejátékok terén. Mindez pedig azt jelenti, hogy az eddig megszokott nyeremények jócskán megemelkednek. Csakhogy ez nem minden játékra igaz.