Magyar gazdaság

Európa egyik legmodernebb építőanyaggyárát adták át Kőszegen

Csaknem 3,6 milliárd forintból korszerűsített a Wienerberger.

A teljes automatizálásnak köszönhetően még hatékonyabban és precízebben gyártanak áthidalókat és födémgerendákat, hangzott el a Vaol tudósítása szerint Kőszegen, a Wienerberger gyáravató ünnepségén. Tarsoly József, a Wienerberger Zrt. igazgatóságának elnöke nyitóbeszédében hangsúlyozta, hogy hosszú távra elkötelezettek a magyarországi minőségi építőanyag-gyártásban. Harminchárom éve vannak jelen Magyarországon: kilenc különböző helyszínen, tizenegy gyárban készítenek építőanyagokat: téglát, áthidalókat, gerendát, tetőcserepeket, térkövet, csöveket, csővezetékeket. Kőszegen az elsők között, 1991-ben épült gyáregységük. 

Fotó: Cseh Gábor / Vas Népe

Ez újult most meg, 3,6 milliárd forintból. A mintegy 8 ezer négyzetméteren megépült új, döntően exportra gyártó üzem kapacitása évi 5 millió folyóméter, ami hosszabb, mint a Budapest és az Északi-sark közötti távolság. Nyolc országba szállítanak majd innen termékeket.

Beszédében Básthy Béla, Kőszeg polgármestere megköszönte a vállalat képviselőinek, hogy a százéves kőszegi téglagyártás eredményeire és hagyományára építve egy új fejezet megnyitása mellett döntöttek. Megerősítették kőszegi jelenlétüket, egyúttal Kőszeg jelenlétét Európában.

 

automatizálás építőanyaggyár Kőszeg
Kapcsolódó cikkek