A következő héten az építőipar teljesítményéről közölnek adatokat. Hétfőn az építőipar tavaly novemberi teljesítményének adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 

Epitkezes-3020221102 Budapest

Építkezés, építőipar, társasházak, lakások, tégla, daru
Otthonok építése Soroksáron 

fotó: Németh András Péter NAP 
Szabad Föld20221102 BudapestÉpítkezés, építőipar, társasházak, lakások, tégla, daruOtthonok építése Soroksáron fotó: Németh András Péter NAP Szabad Föld
Fotó: Németh András Péter

Tavaly októberben az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 0,1 százalékkal meghaladta az egy évvel korábbit. Az építményfőcsoportok közül az épületek építésének termelése 2,0 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 2,6 százalékkal csökkent. 

A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 1,0 százalékkal magasabb volt a szeptemberinél. Az építőipari ágazatok közül az épületek építésében 14,1, az egyéb építmények építésében 2,9 százalékkal nagyobb volt a termelés, mint egy évvel korábban. A legnagyobb súlyú ágazat, a speciális szaképítés termelése 8,9 százalékkal visszaesett. 

Az építőipari vállalkozások október végi szerződésállományának volumene 31,0 százalékkal, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 14,4, az egyéb építményekre vonatkozóké 42,5 százalékkal elmaradt az előző év azonos időszakitól. 

Az év első tíz hónapjában az építőipari termelés 4,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest.