December elején látványos pillanathoz ért a paksi Duna-híd építési projektje, ugyanis megvalósult a mederhíd balparti zárása, amit a Magyar Építők stábja a helyszínen is megörökített. A lap azt írja, hogy a helyenként szakadó hóesés ellenére minden a terveknek megfelelően alakult.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában zajló fejlesztésben februárban várhatóan a középső mederzárás is megtörténik. 

Egy hónap múlva már a mederhíd mellett két hullámtéri hídból álló, teljes hídon át lehet majd kelni.

Novemberben írtunk róla, hogy a várakozásokhoz képest jóval gyorsabban halad a híd építése Paks és Kalocsa között, hetven kilométeres kerülő utat rövidít majd le, amint birtokba vehetik a járművek. Ennek köszönhetően Kalocsa és az M6-os autópálya, valamint Kalocsa és Paks között a menetidő hozzávetőlegesen 15 percre csökken.

Az új Duna-híd a magyar Duna-szakasz huszadik átkelője lesz, és várhatóan 2024 nyarára készülhet el a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében. Az építkezés még 2021 februárjában indult, klasszikus óriásprojektről van szó: a híd 946 méter hosszú, és hozzá kapcsolódóan terjedelmes úthálózatot is kiépítenek. A projekt teljes költsége 92 milliárd forint.