Magyar gazdaság

Papp László: több száz milliárdos fejlesztéssel bővül idén Debrecen

Papp László polgármester szerint Debrecen jelenlegi gazdasága jó alapot nyújt a jóléti fejlesztésekhez.

Debrecen és térségének közlekedési infrastruktúrája több száz milliárd forint értékű kormányzati támogatásból fejlődhet a következő években. Papp László, Debrecen polgármestere sajtótájékoztatón beszélt a várost érintő közlekedésfejlesztés eredményeiről. 

20231204_Debreceni Környezeti Ellen?rz? Rendszer_MP_HBN (7)
Fotó: Molnár Péter / Hajdú-bihari Napló

A polgármester elmondta, hogy április 1-jétől ingyenesen utazhatnak a helyi diákok. Elmondása szerint a koronavírus-járvány után a helyi közösségi közlekedés kezdi elérni a régi mutatóit, már a 2019-es adatok mintegy 90 százalékánál járnak. 

Jelenleg a városban tanuló diákok körülbelül 25 százaléka veszi igénybe a DKV járműveit, viszont mi szeretnénk ezt az arányt minél közelebb vinni a 100 százalékhoz

– mondta Papp László. Ismertette, hogy 2024-ben 19 közlekedésfejlesztési projekt indul Debrecenben, ezek a kormány által támogatott és az Építési és Közlekedési Minisztérium által koordinált beruházások, köztük öt olyan forgalmi csomóponttal, amelyek Debrecen közigazgatási határain belül épülnek, és már a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési folyamat alatt állnak.

A kormány mintegy 700 milliárd forint értékű infrastrukturális fejlesztést tervez Debrecenben, ezzel kapcsolatban a polgármester elmondta, hogy most van lehetőségünk úgy gondolkodni a városépítésről, hogy annak eredményei a következő évtizedekre vagy akár az egész századra biztosítsák a kitűnő életkörülményeket a debreceniek.

A Papp László polgármesterrel készült teljes interjú a Haon oldalán olvasható.

 

 

DKV debrecen közút fejlesztés
Kapcsolódó cikkek