„Magyarországon évente több mint 90 ezer új biztosítást kötnek, 2022 végén több mint 14,81 millió szerződést tartottak nyilván. Bár a digitalizáció az elmúlt években az élet számos területén alapvető változásokat hozott, úgy látjuk, hogy a biztosítási szektornak még nagyon sokat kell fejlődnie, hogy valóban az ügyfelek igényeinek és érdekeinek megfelelő szolgáltatásokat kínáljon. A biztositasipiac.hu elindításával egy olyan lehetőséget nyújtunk a fogyasztóknak, ami egyesíti az online platformok gyorsaságát, egyszerűségét és kényelmét azzal a szakértelemmel, tapasztalattal, ami cégünk 20 éves működéséből és a velünk dolgozó több mint ezer biztosítási tanácsadó tudásából adódik. Hiszek abban, hogy ez a kezdeményezésünk amellett, hogy reagál a valódi ügyféligényekre, segít újra dinamizálni, további innovációra ösztönözni a hazai biztosítási szektor szereplőit is” – mondta Keszthelyi Erik, a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elnök-vezérigazgatója a Várkert Bazárban tartott sajtótájékoztatón.

Keszthelyi Erik
Keszthelyi Erik szerint a magyar biztosítási szektornak még nagyon sokat kell fejlődnie.
Fotó: Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.

Magyarország első, hibrid modellt alkalmazó, digitális biztosításközvetítő rendszere

A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.-nél, Magyarország piacvezető alkuszcégénél az elmúlt négy évben több mint 200 főből álló, elkötelezett szakértői csapat dolgozott az online biztosításközvetítői piac legnagyobb fejlesztési projektjén. Egy ekkora volumenű fejlesztésnél pedig kiemelten fontos volt a partnerség az MBH Bankkal.

Az eseményen többek között az is elhangzott: Magyarország első, hibrid modellt alkalmazó, digitális biztosításközvetítő rendszere, a biztositasipiac.hu megérkezését az ügyfelek érdeklődéssel várták, a minőségi kiszolgálásra, a legjobb ajánlatok elérhetőségére ráadásul maga az alkuszcég a garancia. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. szolgáltatása magasabb szintre emeli a biztosítások online megkötését és kezelését, reagálva ezzel az aktuális ügyfélelvárásokra, illetve támogatva az egész biztosítási szektor további digitalizációját.

 A biztositasipiac.hu-n gyorsan, egyszerűen és kényelmesen köthetnek 

A biztositasipiac.hu ennek jegyében az ügyfél számára az adott élethelyzetben a leginkább megfelelő biztosítás megtalálását helyezi a középpontba. Ezt támogatja a biztosítás kiválasztását és megkötését segítő, könnyen átlátható és használható felület, illetve az automatikus versenyeztetés, ami a hazai és nemzetközi piacon egyedinek számít.  

Az összes biztosítási szerződés egy helyen

Ennek lényege, hogy az oldal minden évben automatikusan megversenyezteti a felhasználók platformon kezelt biztosításait, hogy mindig a legkedvezőbbet kínálja fel számukra. Mindezt külön ügyintézés nélkül, automatikusan nyújtja ügyfelei részére. 

A felületen lehetőség van arra is, hogy a felhasználók áthozzák ide a máshol kötött biztosításaikat, így egy helyen láthatják és kezelhetik az összes biztosítási szerződésüket.

Ehhez mindössze néhány alapadatot kell megadni a biztositasipiac.hu-n, ami innentől automatikusan intézi az átregisztrálást.  

A biztositasipiac.hu úttörő megközelítést alkalmaz az ügyfélkiszolgálásban. A szolgáltatás mögött álló Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. több mint 1000 fős szakértői hálózatának köszönhetően ugyanis a telefonos ügyfélszolgálaton valóban szakértőktől kérhetnek segítséget biztosításaik megkötéséhez, vagy akár egyéb ügyek intézésében a felhasználók, ezzel létrejön Magyarország első, hibrid biztosításközvetítő platformja. 

Keszthelyi Erik
A biztositasipiac.hu-n az összes biztosítási szerződés egy helyen kezelhető.
Fotó: Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt.

Minimum 10 millió forintos felajánlás a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetnek

Bejelentették, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. stratégiai partnerségi megállapodást kötött Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezetével, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel. 

A megállapodás értelmében a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. a biztositasipiac.hu platformon megkötött minden szerződés után 250 forinttal támogatja a segélyszervezetet. Az éves felajánlás összegét a vállalat minimum 10 millió forintban garantálja. 

A szervezettel folyamatosan egyeztetnek a további közös karitatív kezdeményezések kapcsán, mint például a karácsonyi ételosztás, az adománygyűjtés, illetve a vállalati önkéntesség.  

 „2024 jól kezdődik számunkra, hiszen egy új, hosszú távon gondolkozó stratégiai partner csatlakozott közösségünkhöz. A Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. elkötelezettségét jól mutatja, hogy a biztosítások számának növekedésével évről évre növekvő mértékben kívánja támogatni a rászorulókért végzett munkánkat. Kiemelt célkitűzésünk, hogy esélyt kínáljunk a felzárkózásra a szegénységből kiutat kereső családok számára, és a most megkötött megállapodás keretében kapott összeget is erre fordítjuk majd” – közölte Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.