A K&H a tavalyi inflációnál kisebb mértékben emeli a mindennapi banki szolgáltatások díjait, a számlavezetési díjak például egy számjegyűek, alig több mint 5 százalékkal lesznek magasabbak – közölte a pénzintézet.

LUS_9539
Emeli díjait a K&H is, de csak kicsit. 
Fotó: Kallus György / Világgazdaság

Bár a pénzromlás üteme az év végén jelentősen lelassult, az átlagos éves 2023-ban 17,6 százalék volt Magyarországon. A K&H ezzel indokolta az áremelést: 

az ügyfelek kényelemes bankolásához vezető digitális innovációk és a maximális biztonság garantálásának igénye jelentős költségekkel jár.

Hangsúlyozták: a bankszámlacsomaggal rendelkező lakossági ügyfelek 63 százaléka részesül különböző kedvezményekben, mintegy harmada a számlavezetési díj felét fizeti, negyedét pedig egyáltalán nem terheli havi számlavezetési díj. 

Emeli árait a bank, amely szerint sok a kedvezmény

A pénzintézet az alkalmazott általános 17,6 százalékos emelésen belül számos szolgáltatás esetében alacsonyabb összeggel emeli a mindennapi bankolási díjakat. 

A bankszámlák díjai átlagosan 5 százalékkal emelkednek az idén, a különböző kedvezményeknek köszönhetően pedig a lakossági ügyfelek megfelezhetik vagy nullára csökkenthetik számlavezetési díjukat. 

 

Bejelentette már áremelését többek között az OTP Bank és az Erste is, ugyanakkor a K&H szerint 

az infláció alatt maradnak a betéti és hitelkártyák költségeinek változásai, amelyek idén mindössze 9 százalékkal emelkednek.

A pénzintézet hozzátette: összességében a „kiemelkedő digitális szolgáltatási kínálatot és versenyképes ár-érték arányú megoldásokat kínál mind a lakossági, mind a vállalati ügyfelek számára”.