Javítási munkálatok miatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők kedden és szerdán az M0-s autóútnak az M2-es autóút és Dunakeszi dél csomópontja közötti szakaszán – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

LUS_6175Autópálya, forgalom, Véda, sebességmérés
Fotó: Kallus GyörgyAutópálya, forgalom, Véda, sebességmérésFotó: Kallus György
Forgalomkorlátozás lesz a következő napokban az M0-s és M2-es autópályán.
Fotó: Kallus György / Világgazdaság (illusztráció)

A közlemény szerint a csúcsidőszakon kívül végzett munkálatok idején – várhatóan 9 és 16 óra között – a jelzett szakaszon sávzárásra számíthatnak a közlekedők, amelyre a társaság előjelző táblákon hívja fel a figyelmet.

Kedden az M0-s autóút Megyeri híd felé vezető oldalán két sávot zárnak le a forgalom elől, a beavatkozás ideje alatt egy sáv lesz járható

– közölték.

Szerdán az M4-es autóút felé vezető oldalon szintén két sávot zárnak le a forgalom elől, a munkálatok ideje alatt itt is egy sáv lesz biztosított.

A korlátozások az autóútra történő fel- és lehajtási lehetőségeket nem érintik, a munkaterület térségében sebességkorlátozásra kell számítani 

– tették hozzá.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőknek azt ajánlja, hogy még indulás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről a Útinform szolgálatánál, a www.utinform.hu oldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék – áll a közleményben.

Bejelentések sora: megvan, mikor indul az M1-es, az M7-es és az M3-as autópálya bővítése – ezermilliárdokból rakják rendbe a magyar utakat

Tízéves útfejlesztési programot kezd meg a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) – erről is beszélt a cég vezérigazgatója a Világgazdaságnak. Az MKIF 35 évre kapta meg a magyar államtól a gyorsforgalmi úthálózat jelentős részének üzemeltetését, fenntartását és bővítését. Németh Tamás a lapunknak adott interjújában kitér a koncesszió költségeire, az útépítő vállalkozókra, az árazásra, a magyar autópályák minőségére, a profitvárakozásukra, valamint az M1-esen tavaly tavasszal bekövetkezett tömegbaleset körülményeire is. Március 15-től országszerte folytatódnak a 2023-ban megkezdett útfelújítások.