Öt országban, köztük Magyarországon is piacra dobja kártyaolvasó eszközét a Revolut. A Revolut Reader az ígéretek szerint szélesebb körben elérhetővé teszi a kártyás fizetést.

A Revolut első hardveres eszköze, a Revolut Reader már 5 új országban, köztük Magyarországon is elérhető

Hardveres kártyaolvasót dob piacra Magyarországon a Revolut. Itt van a Revolut Reader.
Fotó: Revolut

A cég közölte: az új hardverrel az a céljuk, hogy a bankkártyás fizetés olyan egyszerű legyen, mint a készpénzes vásárlás. A kártyaolvasó hagyományos és érintéses fizetést is lehetővé tesz. A Revolut Readerbe a cég olyan funkciókat is beépített, mint a termékkatalógus létrehozása és a borravaló-hozzáadás. Emellett egy töltéssel a kártyaolvasónak papíron bírnia kell az egész napos használatot.

Betétgyűjtésbe kezd és leánybankot nyitna a Revolut, de az MNB-ből továbbra sem kér

A Revolut Bank fióktelepként való működése erősítené a hazai fogyasztóvédelmi felügyeleti hatáskört, azonban a hazai ügyfelek pénzeszközeinek védelmére továbbra is a litván betétbiztosítás szabályai vonatkoznának.

A vállalat azt ígéri: 

A fizetési sebesség maximum öt másodperc, a Revolut Business számla pedig lehetővé teszi, hogy az ügyfelek egy helyen fogadjanak fizetéseket, valamint elszámolják és tárolják a bejövő pénzösszegeket

– olvasható a közleményben.

A Revolut első hardveres eszköze, a Revolut Reader már 5 új országban, köztük Magyarországon is elérhető
Revolut Reader. Fotó: Revolut

A cég azt írta, hogy a Revolut Reader a benne integrált SDK-megoldásnak és API-nak köszönhetőn összekapcsolható a vállalkozás által már használt, egyéb POS-rendszerekkel. Az elkövetkező hónapokban a Revolut Business kínálata egy POS-szoftverrel fog bővülni, amely rugalmasságot biztosít majd a nagyobb kereskedők számára, hogy kifinomultabb eszközökkel működtethessék vállalkozásukat. A Revolut a Jabil Paymentsszel együttműködve fejlesztette ki a testre szabott mPOS-rendszert.

Mennyibe kerül a Revolut Reader?

A Revolut azt írta: 

Belföldi kártyák esetében mindössze 10 forint + 0,8 százalék tranzakciónkénti díjat számolunk fel, a készülék egyszeri költsége pedig 17 900 forinttól kezdődik, de a nagy volumennel rendelkező vállalkozások esetében személyre szabott díjszabást alkalmazunk.