Magyar gazdaság

A szakértő elmondta, hogy mennyit keres egy vendégmunkás – Podcast

A külföldi munkavállalók legfőbb motivációja a pénzkereset és családjuk anyagi támogatása, ugyanakkor hozzájárulnak a magyar munkahelyek megőrzéséhez, és a nyugdíjkasszát is gyarapítják befizetéseikkel. A vendégmunkások és a magyar társadalom egyaránt nyerhetnek a harmadik országokból érkezett dolgozók munkájával – derül ki a Göltl Viktorral, a WHC munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ügyvezetőjével folytatott beszélgetésünkből.

A vendégmunkások Magyarországra érkezésétől hangos a média hónapok óta, arról azonban már kevesebb szó esik, hogy mégis kik ők, honnan érkeznek, mi a motivációjuk, valóban elveszik-e a magyarok munkáját, és igazából megéri-e a magyar társadalomnak, hogy nálunk dolgoznak. Miért nem gazdagabb országot választottak Magyarország helyett? Miért jó a magyar társadalomnak az ittlétük, mennyibe kerül a foglalkoztatásuk, több vagy kevesebb egy magyaréhoz képest? Ezek tisztázására Göltl Viktorral, a WHC munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ügyvezetőjével beszélgetett a Világgazdaság.

Göltl Viktor, a WHC munkaerő-közvetítő és -kölcsönző ügyvezetője
A vendégmunkás nem illegális bevándorló vagy menedékkérő, hangsúlyozta Göltl Viktor / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság
A vendégmunkás nem illegális bevándorló vagy menedékkérő – hangsúlyozta Göltl Viktor / Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A vendégmunkások hozzájárulnak a magyar munkahelyek megőrzéséhez, és a nyugdíjkasszát is gyarapítják a befizetéseikkel. Elsőre olvasatra talán furcsa lehet az állítás, ám a szakértő részletesen elmagyarázza, hogy miért van így. Sőt, elárulta azt is, hogy mi Magyarország nagy versenyelőnye Ausztriához képest a vendégmunkások hazánkba csábításában.

Az interjúból kiderül, miért jó a magyaroknak a vendégmunkások ittléte, részesülnek-e különleges elbánásban, és jobban dolgoznak-e a magyaroknál.

A Göltl Viktorral folytatott beszélgetésünket alább hallgathatják meg:

A Göltl Viktorral készült teljes interjúnkat a lenti linkeken olvashatják. 

Vendégmunkások Magyarországon
A Világgazdaság utánajárt, hogy kik a vendégmunkások és miért jó a magyaroknak, hogy hazánkba érkeztek.



 

munkavállaló Magyarország vendégmunkás
Kapcsolódó cikkek