Magyar gazdaság

Orbán Viktor: ne legyünk álszerények, ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei

A Választási Manifesztum – amelyet a Fidesz Országos Választmánya fogad el – tartalmazni fogja azt, hogy mi a június 9-i választás tétje, és melyek a Fidesz legfontosabb céljai.

A Fidesz húsz éve minden európai parlamenti választást megnyert. Éppen ezért most sem lehet kisebb célt kitűzni: nyerjük meg ezt is – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Millenárison. Kiemelte: ma egymillió emberrel több dolgozik Magyarországon, mint Gyurcsány Ferenc kormányzása alatt. A baloldalhoz képest a a háromszorosára nőtt, visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat. Felszámoljuk a szegénységet, de van még munka bőven – jegyezte meg a kormányfő.

Orbán Viktor
Orbán Viktor:  a Fidesz húsz éve minden európai parlamenti választást megnyert, megnyerjük ezt is / Fotó: AFP

Kiemelte, egymillió új munkahely jött létre, és kétszer annyi roma dolgozik, mint 2010-ben. A minimálbér több mint három és félszeresére, míg az átlagbérek háromszorosára nőttek, és visszaadták a 13. havi nyugdíjat. Orbán emlékeztetett:

A baloldalhoz képest a minimálbér a háromszorosára nőtt, visszaadtuk a 13. havi nyugdíjat is.

Kiemelte, hogy a 2010-ben a magyar gazdaság mérete a fele volt a mainak, tehát 14 év alatt kétszeresére növeltük a gazdaság mértékét. „A magyarok jobban élnek, mint Gyurcsány alatt” – tette hozzá.

Ne legyünk álszerények, ennek a választásnak is mi vagyunk a toronymagas esélyesei. Ezt nem ajándékba kaptuk, megdolgoztuk érte.

Azonban veszély fenyeget Brüsszel irányából. „Ne kerteljünk, Brüsszelben nagy a baj” – hívta fel a figyelmet a miniszterelnök.

Özönlenek a migránsok, az ukrán gabona tönkreteszi az európai mezőgazdaságot, a gyerekeket át akarják nevelni, és genderaktivisták kezébe akarják adni – sorolta a brüsszeli problémákat.

A brüsszeli vezetőségnek mennie kell. Azt is tudjuk, hogy ez magától nem fog menni, ezért el kell foglalnunk Brüsszelt.

Beszélt a brüsszeli konferenciáról is, melyet a polgármester be akart tiltani.

Amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz–ukrán háborúba, senkinek az oldalán – hangsúlyozta. Tudni kell azt is, ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány,

Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban. A háborúpárti kormányok, a brüsszeli bürokraták, Soros György hálózata milliószám küldi a dollárokat Budapestre a háborúpárti baloldalnak.

Zárszóként Belgiumba üzent:

Hogy Brüsszelben is értsék: No migration, no gender, no war! Ez áll a választási manifesztumban, amit ma kibocsátunk.

 

 

Orbán Viktor választás Facebook
Kapcsolódó cikkek