Március 1-jén a kölcsönös bérletelfogadás bevezetésével új időszámítás kezdődött a Budapest Közlekedési Központ (BKK) járatain használható termékek körében – összegezte a társaság az első hónap eladási adatait, külön kitérve a vármegyebérletekre.

vármegyebérlet

bérlet
A vármegyebérleteket is meg lehet venni az automatákból / Fotó: Mohai Balázs / MTI

 

Továbbra is népszerű a Budapest-bérlet

A BKK egy friss felmérése szerint a fővárosiak 85 százaléka pozitívan fogadta az új tarifarendszert: 73 százalékuk úgy véli, hogy a Budapest-bérlet árának csökkenése a fővárosiak érdekét szolgálja. Mindezt a márciusban – a BKK által mért – értékesítési adatok is igazolják:

összesen 272 ezer darab teljes árú Budapest-bérletet adott el a társaság,

ami a februárban mért adatokhoz viszonyítva csupán 17 százalékos visszaesés. A teljes árú Budapest-bérletek 35 százalékát továbbra is online vásárolják meg a fővárosban közlekedők.

Jól fogytak az ország- és vármegyebérletek is

Márciusra vonatkozóan a BKK adatai szerint 225 ezer darab kedvezményes és teljes árú ország- és vármegyebérletet vásároltak a társaság értékesítési csatornáin keresztül, amelyből közel 75 ezer darabot digitális formában értékesített a BKK.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója az értékesítési eredmények kapcsán úgy fogalmazott: „Évek óta nagy hangsúlyt fektetünk a digitális megoldásaink fejlesztésére, az első hónap tapasztalatai pedig megerősítik, hogy jó úton járunk, hiszen

a BudapestGO alkalmazás hatékonyan képes szolgálni a regionális tarifaközösséget.”

A teljes árú Pest vármegyebérletekből több mint 75 ezer, a kedvezményesből pedig közel 102 ezer fogyott a BKK értékesítési csatornáin keresztül. Ez azt jelenti, hogy az előbbi termékek – teljes árú Pest vármegyebérletek – 51 százalékát, a kedvezményes Pest vármegyebérleteknek pedig a 71 százalékát értékesítette a BKK.

Ragaszkodnak a fővárosiak a BudapestGO-hoz

A fővárosban közlekedők – terméktől függetlenül – láthatóan ragaszkodnak a BudapestGO applikációhoz, ugyanis a BKK által értékesített termékek közel harmadát a BKK alkalmazásában vásárolták meg. A BudapestGO ismertsége nemcsak a budapesti lakosok körében, hanem országosan is tapasztalható, márciusban összesen 22,8 ezer kedvezményes és teljes árú országbérletet vásárolták az applikáción keresztül.

Itt vannak a számok a tarifarendszer első hetéről: úgy veszik a magyarok a vármegyebérletet, mint a cukrot

Már az első héten beváltotta a hozzá fűzött reményeket az új tarifarendszer, az eladott bérletek száma februárhoz képest csaknem 40 százalékkal nőtt. A MÁV szerint az eddigi visszajelzések alapján arról sokan hallottak, hogy a Pest vármegyebérlet immár Budapesten is használható, ám még mindig nem hiszik el.