BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mercedes vezetőjével tárgyalt Orbán Viktor Stuttgartban

Szijjártó Péter és Orbán Viktor is Stuttgartban tartózkodik.

Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén munkaebéd keretében megbeszélést folytatott Ola Kallenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

A Mercedes vezetőjével egyeztetett Orbán Viktor Stuttgartban / Forrás: Facebook / Orbán Viktor

A találkozón áttekintették a magyar EU-elnökségnek az európai versenyképességgel és gazdaságfejlesztéssel kapcsolatos terveit, valamint a Mercedes folyamatban lévő beruházásainak helyzetét. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ugyancsak Stuttgartban tartózkodik, és a Facebook-oldalán arról beszélt, hogy 

a Mercedes-Benz hatszázmilliárd forint értékben hajt végre beruházási programot Magyarországon, amelynek köszönhetően számottevően bővül a konszern itteni elektromosautó-gyártó kapacitása.

A kormányfő és a külügyminiszter is vélhetően a foci-Eb esti magyar–német mérkőzésére érkezett Baden-Württemberg tartomány fővárosába, ahol több nagy német konszern székhelye is található. 

„A Mercedes jelenleg zajló beruházásai nyomán Magyarország legnagyobb kapacitással bíró autógyára jön létre, tovább erősödik a magyar gazdaság, és mindez hozzájárul ahhoz, hogy hazánk a világgazdaság új korszakának nyertesei közé tartozzon” – mondta  Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Stuttgartban. 

A tárcavezető a Mercedes vezetőivel folytatott egyeztetéseket követően arról számolt be, hogy 

erre a tárgyalásra olyan időszakban került sor, amely alapvetően meghatározza az autóipar jövőjét, a szektor ugyanis forradalmi átalakuláson megy keresztül,

és mostanra gyakorlatilag csupán az elektromos átállás sebessége a kérdés. „Ez olyan helyzet, amikor nemcsak az autóipari vállalatok, hanem az országok is versenyeznek azokért a lehetőségekért, azokért a beruházásokért, fejlesztésekért, amelyek eldöntik azt, hogy a jövőben mely országok kerülnek az új korszak győztesei közé, és melyek azok, akik adott esetben hátrányba kerülnek, vagy nem tudják a megfelelő hasznot kivenni ebből az újonnan kialakuló iparágból” – jelentette ki.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.