BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Motorcycle,Standing,On,The,Floor,For,Service,And,Sale;,Focus

Beköszöntött a motoros szezon, ezek most a legnépszerűbb kétkerekűek itthon

Tavalyhoz hasonlóan idén is egyértelműen növekedett a használt motorok iránti érdeklődés, de vajon melyik márkák és modellek a legnépszerűbbek?

A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorkerékpárok iránt, és ebben a kategóriában látszólag kevésbé árérzékenyek a vásárlók. A magyar piac egészét hirdetésszámban és látogatottságban lefedő Használtautó.hu szakértője megnézte, mely márkák és modellek a legnépszerűbbek, beleértve a szóban forgó kétkerekűek átlagárait is.

Motorcycle,Standing,On,The,Floor,For,Service,And,Sale;,Focus
Ismét nagyon népszerűek a motorkerékpárok / Fotó: MEENzFoto

 

Milyen motorkerékpár-márkák a legnépszerűbbek?

A Használtautó.hu aktuális adatait, vagyis a telefonos megkeresések számát megvizsgálva egyértelmű a japán motorkerékpárok dominanciája: 

a legkeresettebb márkákat tartalmazó toplista élén a Honda, a Yamaha és a Suzuki áll. 

Ezeken kívül még többek között 

a Piaggio, a Harley-Davidson és a Vespa is befért a top 10-be.

motorkerékpár
A legkeresettebb használt motorkerékpárok márkáinak toplistáján a Honda, a Yamaha és a Suzuki áll az élen / Használtautó.hu

 

Milyen modelleket keresnek?

Ha pedig a modelleket nézzük, kicsit árnyaltabb az összkép: ott 

  • a BMW R 1200 GS, 
  • a Suzuki DL 650 és 
  • a BMW R 1250 GS 

állnak a képzeletbeli dobogó legfelső fokain. 

Eközben 

a legmagasabb, 7,9 millió forintos átlagáron a legutóbb említett BMW modellhez, míg legalacsonyabb, 395 ezer forintos átlagáron pedig az Aprilia SR50-es robogóhoz lehet hozzájutni. 

 

Javuló időjárás, növekvő érdeklődés

A jó idő érkeztével tavalyhoz hasonlóan idén is egyértelműen növekedett a motorokkal kapcsolatos aktivitás az oldalunkon – számolt be a Használtautó.hu szakértője. Mindez, mint mondta, keresleti és kínálati oldalon is megjelenik: 

Telefonos megkeresések tekintetében az év elejéhez képest több mint 15, a hirdetésszámokban pedig 30-35 százalékos ugrás látható

– emelte ki Horváth András.

Nem csak a használt motorok népszerűek itthon. Hat és fél ezernél is több új motort helyeztek tavaly forgalomba Magyarországon, ami azt jelenti, hogy öt év alatt csaknem megduplázódott a piac. A kereslet annak ellenére is nő, hogy a listaárak tempósan emelkedtek az elmúlt években – írta meg év elején a Világgazdaság.

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.