BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Időjárás: még a strandokon is elviselhetetlen lesz a hőség a jövő héten

A jövő héttől sok napsütésben és igazi strandidőben lehet részünk. A hét második napjától szinte országossá válik a kánikula.

Már vasárnaptól sok napsütésre számíthatunk, főleg északon némi gomolyfelhőkkel tarkítva. Reggel északnyugaton, délután északkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, a hőmérséklet 26 fok körül alakul – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu, amely szerint az ország délkeleti részén már a 31 fokot is elérheti a csúcshőmérséklet a hét utolsó napján.

időjárás
Igen melegre fordul az idő, aki teheti, menjen strandra a jövő héten / Fotó: Desizned

 

Napról napra melegszik az idő

A Köpönyeg.hu szerint hétfőn a ragyogó napsütést csak kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja. Esetleg északnyugaton este fordulhat elő zápor, a nappali felmelegedés 27 és 32 fok közé erősödik. Kedden szintén fátyolfelhők szűrik majd a napsütést, és nem várható csapadék sem. Szinte országossá válik a kánikula, a legtöbb helyen 30-33 fok várható. A délkeleti szél gyenge lesz. 

A hét közepétől, szerdától szinte zavartalanná válik a napsütés, és tovább melegszik az idő. A meteorológusok országszerte strandidőre számítanak, 31–37 fokos maximumokkal. Csütörtökön is folytatódik az országos kánikula sok napsütéssel. Ezen a napon sem számíthatunk felüdülésre, nem lesz eső. A hőmérséklet csúcsértéke eléri a 33–37 fokot. A péntek még odébb van, de az előrejelzések szerint talán ekkorra mérséklődhet kicsit a forróság, a távolabbi prognózisok szerint a hőmérsékleti maximumok visszarendeződhetnek 30 fok körülire. 

Óvatosan a fürdéssel

Ami különösen érdekes, jóval délebbre fekvő, mediterrán városokat nézve, hogy az elkövetkező napokban arrafelé sem látni magasabb napi hőmérsékleti maximumokat. Az olaszországi Firenzében és a görögországi Szalonikiben például szintén hasonlóan csütörtökre várható a legmelegebb, 36 fokos csúcshőmérséklet. A következő napokban irány tehát a strand és a nyílt vizek, de csak óvatosan! Sokan vehetik célba a Balatont is ezekben a napokban, a vízimentők azt kérik: legyünk óvatosak fürdéskor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.