A Sziget területén tíz különböző food-court – azaz könnyen megközelíthető vendéglátózóna – biztosítja, hogy mindenki megtalálja az ízlésének megfelelő fogásokat, legyen szó tradicionális magyar vagy nemzetközi ételekről – válaszolta a Világgazdaság megkeresésére a fesztivál stábja.
Mint írták, a kínálat kialakításánál kiemelt szempont volt a változatosság és a minőség: a megszokott street food ételek mellett prémiumkategóriás vendéglátó egységek is megjelennek, elsősorban a VIP-szekcióban.
A Budget-Friendly kezdeményezés 2025-ben is folytatódik:
minden vendéglátó egység köteles legalább egy pénztárcabarát fogást biztosítani, amelynek ára nem haladhatja meg a 3500 forintot.
Ezeket a termékeket a szervezők előzetesen egyeztetik a partnerekkel, a VIP-szekcióban azonban eltérő a kínálat és az árak is. A fesztivál hivatalos weboldalán és mobilapplikációjában idén már szűrhető formában is kereshetők a jelen lévő vendéglátóhelyek és azok kínálata – a nemzetközi konyhákra vagy speciális étrendi opciókra lehet szűrni.
Idén kiemelt figyelmet kapnak az ételérzékenységgel élők, valamint a növényi alapú étrendet követők igényei is. A Sziget területén minden eddiginél több
opció érhető el. Emellett egy különálló, dedikált stand is kizárólag olyan fogásokat kínál majd, amelyek az egyéni érzékenységekhez igazodnak, így minden látogató biztonsággal választhat magának megfelelő ételt. Azt is elárulták, hogy a melegre való tekintettel a fesztivál különböző vendéglátó zónáiban kényelmes, árnyékolt ülőhelyeket biztosítanak.
Elárulták, hogy a sör ára a tavalyi évhez képest változatlan marad Újdonságként bevezetik, hogy
minden fesztiválnapon 15:00 és 16:00 óra között az összes klubos vendéglátó egységnél kedvezményes áron érhető el a meghatározott csapolt sör.
Megjegyezték, hogy a Sziget idén is változatos italkínálattal várja a látogatókat. Üdítőitalok a legtöbb ételt kínáló vendéglátó egységnél is elérhetők, míg alkoholos és alkoholmentes italok széles választékával a klubos vendéglátóhelyeken találkozhatnak a fesztiválozók. Külön figyelnek azokra is, akik nem fogyasztanak alkoholt: alkoholmentes opciók is helyet kaptak a kínálatban.
A sör olcsó, napi egy étel belefér, de jó, hogy van bolt – külföldieket kérdeztünk a Szigeten
A kávé és az alkohol nagyon olcsó, Budapest pedig fantasztikus hely a legnagyobb hazai fesztiválra látogató külföldiek szerint. A Sziget árairól, Magyarországról és Budapestről kérdeztünk többek között egy csapat holland egyetemistát, egy idős brit házaspárt és rengeteg más bulizni érkező turistát.
Hangsúlyozták: a környezettudatos megoldásokra is nagy hangsúlyt fektetnek a fesztiválon. A szerződött partnerek számára egyértelmű feltétel, hogy
kizárólag papír vagy környezetbarát, lebomló anyagokból készült kellékek használhatók. Emellett előny, ha a vendéglátó egységek energiatakarékos technológiákat alkalmaznak, standjaikat környezetbarát anyagokból alakítják ki, és az alapanyag-beszerzésnél a fenntarthatóságra helyezik a hangsúlyt.
A tavalyi évhez hasonlóan 2025-ben is szigorú ellenőrzési rendszer biztosítja, hogy a vendéglátó partnerek megfeleljenek a környezetvédelmi előírásoknak, ezzel is támogatva a kisebb karbonlábnyomú működést. A szervezők elkötelezettek a szemléletformálás iránt, így a gasztronómia terén is aktívan hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő megvalósításához – a zene élményén túlmutató, komplex fesztiválélményt kínálva minden résztvevő számára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.