Világgazdaság

Vihar Kóka vagyonbevallása körül - az SZDSZ szerint rágalomhadjárat az egész

Kóka János maradéktalanul feltüntette minden egyes vagyontárgyát 2006. évi vagyonnyilatkozatában, így a Normafán hét évvel ezelőtt ingatlant vásárló és jelenleg házat építő cégben meglévő tulajdonrészét is - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter szóvivője az MTI-vel szerdán reagálva arra, hogy a Fidesz.hu internetes portál "Kóka színlelt adóbevallása" címmel közölt cikket a Heti Válasz csütörtökön megjelenő számára hivatkozva. A miniszter a cikkben megfogalmazott valótlan állításokkal kapcsolatban megteszi a szükséges jogi lépéseket - mondta Ábrahám Gergely.

Az interneten közzétett írás szerint "Medgyessy Péterhez hasonlóan Kóka János is megtalálta módját, hogy ne kelljen bevallania egy jelentős ingatlant a vagyonnyilatkozatában. A gazdasági miniszter 600 négyzetméteres luxusvillát húz fel a Normafánál, ahol csak a telek 100-150 millió forintot érhet". Mint írták, a budai telek, illetve a rajta készülő ház, amely Kóka János cégének birtokában áll, hiányzik a szabad demokrata politikus bevallásából.

Az SZDSZ az interneten közzétett cikkre reagálva megállapította, hogy a Fidesz.hu a Heti Válasz cikkének felhasználásával "rágalomhadjáratot indított Kóka János ellen". "Az internetes portál egy épülő ház kapcsán színlelt adóbevallással, ügyeskedő adóelkerüléssel vádolta meg a gazdasági tárca vezetőjét, a párt egyik lehetséges elnökjelöltjét. Az ellenzéki párt egyes értesülések szerint a következő hetekben heves politikai támadásokat intéz majd a gazdasági miniszter ellen, a Szabad Demokraták Szövetsége ennek nyitányaként értékeli a közelmúltban és a most megjelenő cikket.

Az SZDSZ minden politikusát meg fogja védeni a "nemtelen támadásokkal szemben" - olvasható a szabad demokraták közleményében. Az SZDSZ felszólította a legnagyobb ellenzéki pártot, "hagyjon fel a 17 éve stabilan működő többpárti magyar demokrácia módszeres szétverésével, az ország további megosztására irányuló politizálással". (MTI)

Egészségbiztosítás KK - HR szakoldalak KK - Képzés Malév KK - Vállalati szemmel KK - Hírek röviden Képviselői költségtérítés Schmidt-cikk a Magyar Nemzetben