Világgazdaság

Centrum Parkoló – "Felháborító" a jogsértő gyakorlatuk a reklámok miatt az MDF szerint

A Magyar Demokrata Fórum felháborítónak tartja, hogy a Centrum Parkoló Kft. nem elégszik meg az önkormányzatokkal kötött szerződésekből származó milliós bevételekkel, a parkolóórák hirdetési felületként való törvénytelen értékesítésével kíván még több bevételhez jutni.

Az MDF budapesti szervezete többször kezdeményezte a Centrum működésének felülvizsgálatát, a velük kötött szerződések felmondását, mert szerintük előnytelenek az önkormányzatokra nézve, és aránytalanul drágák az autósoknak. A Centrum működése eddig is törvényességi aggályokat vetett fel, hiszen egy tavalyi ombudsmani jelentés számos ponton jogsértőnek találta a parkolási társaság gyakorlatát – írja a Magyar Hírlap.

Almássy Kornél, a szervezet elnöke közleményében azt nehezményezi, hogy a Centrum csak az úgynevezett Mikulás-csomaggal értesíti a gépkocsivezetőket az esetleges pótdíjfizetési kötelezettségükről, de nincs igazolása arról, hogy az általa használt órák, digitális fényképezőgépek, számítógépek pontosak. A társaság a jogsértő helyzeten nem változtatott, sőt újabbakat követ el, amikor engedély nélkül hirdetéseket helyez el a parkolóórákon.

Kormányválság Autók Pályázati forródrót KK - HR szakoldalak KK - Képzés Mercedes-gyár épül Kecskeméten Foci Eb 2008 mdf autóipar katasztrófák KK - Hírek röviden kormányátalakítás SZDSZ-ügyek Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac KKV aloldal parkolás Egyesült Államok centrum mikulás-csomagDeviza- és árupiac biztosítás Tudomány - Kultúra BÉT