kormányátalakítás

Rögtön megkeverte a lapokat Liz Truss, a fél kormányt lecserélte

A kritikus fontosságú tárcák eddigi vezetői közül egyedül Benn Wallace védelmi miniszter maradt a helyén.
2022.09.06 Olvasási idő:

Létrejön a Miniszterelnöki Kormányiroda

Orbán Viktor miniszterelnök alá tartozik és az ő közvetlen irányításával működik majd az új közigazgatási egység.
2018.04.28 Olvasási idő:

Lassan lezárul a kormányátalakítás

Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja Balog Zoltánt az Emmi élén, ahol három nő is államtitkári posztot visz majd.
2018.04.27 Olvasási idő:

Hosszú távú károktól tartanak a cégvezetők

Megkezdte kormánya átalakítását Theresa May, hogy megerősítse a hatalmát az Európai Unióból való kilépési tárgyalások folytatása előtt.
2018.01.09 Olvasási idő:

Személyi változások a brit kormányban

Részleges kormányátalakítást hajtott végre hétfőn Theresa May brit miniszterelnök. Távozik az Észak-Írországért felelős tárca eddigi vezetője is.
2018.01.08 Olvasási idő:

Kormányátalakítás a skandináv országban

Kormányátalakítást jelentett be csütörtökön az országot kisebbségi kabinet élén irányító Stefan Löfven svéd miniszterelnök.
2017.07.27 Olvasási idő:

Kormányátalakításra kerül sor Zágrábban

Andrej Plenkovic horvát miniszterelnök a csütörtöki kormányülésen a kisebbik kormánypárt, a Híd Függetlenek Listája (Híd) három miniszterének felmentését kérte, miután ez utóbbiak nem támogatták a pénzügyminiszter lemondatását célzó ellenzéki indítvány elutasítását.
2017.04.27 Olvasási idő:

Belharc után új miniszterelnök-helyettes Romániában

Gratiela Gavrilescu személyében új környezetvédelmi minisztert és kormányfőhelyettest nevezett ki hétfőn Klaus Iohannis román államfő, miután felmentette a tisztségeket eddig betöltő Daniel Constantint.
2017.04.03 Olvasási idő:

Lázár: Nem tervezem, hogy Varga helyébe lépjek

Lázár János nem tervezi, hogy Varga Mihály helyébe lépjen a Miniszterelnökséget vezető államtitkári poszton. A Fidesz frakcióvezetője erről újságírói kérdésre egy sajtótájékoztatón beszélt szerdán, Hódmezővásárhelyen.
2012.04.18 Olvasási idő:

Varga: Ez történhet, ha nem tudjuk betömni a lukat

Varga Mihály szerint az idei év legfontosabb feladata, hogy befedjék azt a 80-100 milliárd forint körüli államháztartási hiányt, amely akkor keletkezik, ha a tervezetthez képest valóban alacsonyabb, az első becslések szerint 2 százalék vagy az alatti lesz az ez évi gazdasági növekedés. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Hír TV Kontraszt című műsorában vasárnap azt mondta, 8-10 tétel kellhet ahhoz, hogy a költségvetési hiány így is 3 százalék alatt maradjon. A kormányátalakítást firtató kérdésre közölte: csak kisebb változások elképzelhetők.
2011.08.29 Olvasási idő: