Világgazdaság

EU-sínen a debreceni villamos

Áttörést jelenthet az EU-pénzek felhasználásában, hogy a magyar nagyprojektek közül a debreceni 2-es villamossal megérkezett az első fecske Brüsszelbe.

A hír a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség közleménye szerint is túl mutat önmagán: ezzel megkezdődött a magyar nagyprojektek  Brüsszelbe küldése. Az NFÜ ebben az évben több mint tíz - 13 milliárd forintnál (környezetvédelmi projekt esetén 6,5 milliárd forintnál) - nagyobb értékű beruházás dokumentációját és támogatási kérelmét kívánja eljuttatni az Európai Bizottság illetékeseihez.

A most benyújtott debreceni projekt keretében 7,8 kilométer új villamospálya és 12 akadálymentesített megálló épül, valamint 18 modern, ugyancsak akadálymentes jármű áll forgalomba. A 17,7 milliárd forintos beruházáshoz, amelynek kivitelezési munkálatai már a nyáron elkezdődnek és várhatóan 2011 júliusáig tartanak, 15,762 milliárd forintnyi EU-támogatást szeretne kapni az észak-alföldi város.

Jó eséllyel hamarosan következik a folytatás. Az NFÜ közlése szerint a Közép-Duna vidék rekultivációs nagyprojektjét már ugyancsak jóváhagyta a kormány.

 További részletek itt olvashatók.

Autók Devizakereskedőknek sztrájk nagyprojektPályázati forródrót KK - HR szakoldalak KK - Képzés Mercedes-gyár épül Kecskeméten Foci Eb 2008 TV-csatornák BKV KK - Vállalati szemmel Nyugdíjkérdés Magyarországon KK - Toborzás autóipar Elemzői vélemények KK - Hírek röviden A KSH jelenti béremelés átlagkereset Deviza- és árupiac Vaskerék MVM Egyesült Államok EU aloldal BÉT infokommunikáció