Világgazdaság

Vagon-ügy: rendkívüli Cargo-közgyűlés után a MÁV

A vagon-ügy nem hat a Cargo mostani helyzetére és eladására, közölte a MÁV, de a történet személyes és anyagi részét nem kommentálja.

A MÁV Zrt. vezérigazgatója kedden rendkívüli MÁV Cargo közgyűlést hívott össze, miután tudomást szerzett arról, hogy a BRFK gyanúsítottként előállított három korábbi vezető beosztású MÁV alkalmazottat egy 2002-2003-as gazdasági ügylet kapcsán. Tekintettel arra, hogy a vizsgálatban szereplő egyik személy a MÁV Cargo egyik vezetője, a közgyűlés határozatban személyi és munkajogi döntésekkel gondoskodott arról, hogy a MÁV Cargo igazgatósága – a rendőrségi eljárás ideje alatt – a napi üzletmenet zavartalansága érdekében meghozhassa az operatív döntéseket, továbbra is tartsa a kereskedelmi kapcsolatot az üzleti partnerekkel, hangsúlyozza közleményében az állami vasúttársaság.

A MÁV Zrt. nyomatékosan közli, hogy a rendőrségi vizsgálat tárgyát képező, mintegy hat évvel ezelőtti esemény semmilyen módon nincs és nem is lehet összefüggésben a 2005. novemberében alapított MÁV Cargo Zrt. működésével és jelenleg folyamatban lévő értékesítésével. A MÁV Zrt. – mint a MÁV Cargo Zrt. társaságainak jogelődje és így közvetett módon az eljárás tárgyát képező 2000 vasúti kocsi tulajdonosa – ahogyan eddig is, úgy a vizsgálat további szakaszaiban is együttműködik a nyomozó hatósággal.



A MÁV Zrt. a nyomázás érdekében nem kívánja kommentálni azokat a híreket, amelyek a nyomozással érintett személyekre és a feltételezett kár nyomozóhatóság által közzétett összegére vonatkoznak.

BRFK MÁV Zrt. MÁV Cargo Zrt. vasúti kocsiPénzügyi és gazdasági válság