Világgazdaság

Mi a helyzet a börzén? Valami baj van Pesten

A Budapesti Értéktőzsde - hiába a globális jókedv – ma is erős eladói hullámtól szenved. A régióban a pesti parkett az egyedüli, amitől távol tartják magukat a befektetők.

A Bux Index 1,39 százalékos mínuszban állt ma délelőtt, a vezető nagypapírok közül az OTP árfolyama 6,34 százalékkal csökkent 2950 forintra, a Mol részvényei 1,81 százalékot veszítettek értékükből, egy Mol papír ára 10 800 forint.

Az MTelekom értéke 1 százalékkal esett 593 forintra. Egyedül a Richter volt képes délelőtt a pozitív tartományban maradni: árfolyama 1,32 százalékot emelkedett 26 850 forintig. Jelentős az eladói hullám Pesten, a részvényszekció délelőtti forgalma 8,8 milliárd forint. A régió más börzéi sokkal jobban teljesítenek. A varsói WIG-20 2,83 százalékos pluszban állt, a prágai PX Index 4,18 százalékot emelkedett ma, míg a bécsi ATX 2,37 százalékkal nőtt délelőtt. Európa vezető tőzsdemutatói mind 2 százalék körüli növekedést könyvelhettek el eddig.

ATX részvény Mtelekom PX Index OTP WIG-20 varsói vezető mutató BUX eladói hullám bécsi Mol prágai Richter árfolyam Budapesti Értéktőzsde forgalom