Világgazdaság

Mennyibe kerül egy krampusz farokkal és villával? Kaszálnak a Mikulások

A rendezvényszervező szakma legjövedelmezőbb időszaka az év vége. A Mikulás-bulik mellett ugyanis hatalmas szeletet jelent a karácsonyi ünnepségek megrendezése is.

Az elmúlt két-három évben érezhető, hogy a rendezvényszervező cégek sok pénzt látnak a Mikulás-bizniszben, ám a szolgáltatásaik alacsony színvonalúak, ami megtévesztő lehet a megrendelő számára – írja a hirado.hu.

Ha házhoz megy a Mikulás, a gyerekek számától függően - 10 és 15 ezer forint közötti költségre lehet számítani. Mikulás-partit 30-100 ezer forintért szerveznek cégeknek, egy komplett ünnepség még többe, 50-150 ezer forintba kerülhet.

Aki úgy dönt, hogy nem idegenre bízza csemetéje szórakoztatását, az a jelmezkölcsönzők széles kínálatából választhat. Ám a komplett Mikulás-jelmez sem olcsó mulatság: 10 ezer alatt nem ússzuk meg.

Ha még krampuszfelszerelést is szeretnénk - farokkal és villával kiegészítve -, plusz hatezer forintra számítsunk.

Tavaly például a Mikulás Szolgálat, a Magyar Mikulás Alapítvány, valamint a Nagykarácsonyi Mikulásház egy megállapodást írt alá, amelyben letették a voksukat a minőségi Mikulás szolgáltatás mellett. Ebben nemcsak a külsőségek, hanem a kiválasztás, a felkészítés, a tréningeztetés és a folyamatos minőségellenőrzés is szerepel.

Az ünnepek közeledtével közben elkezdődött a csokimikulás-szezon is, így újra érdemes razziázniuk a fogyasztóvédőknek. Az ellenőrök karácsonyig folyamatosan járják az üzleteket.

Autók Devizakereskedőknek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok sztrájk Pénzügyi és gazdasági válság Őszi ülésszak MAPIC - Cannes Sziget Fesztivál Vállalati jelentések jelmez Mikulás Felmérések autóipar Elemzői vélemények Bűnügyek Életmód - Utazás repülés Részvénypiacok Élelmiszerpiac A munka világa fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac Zöld ügyek KKV aloldal Gazdák és termelők Befektetési lehetőségek Botrányok a politikában Egyesült Államok Euróbevezetés BÉT kgfb infokommunikáció Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon