Világgazdaság

Nagyobb mint egy PDA, de kisebb, mint egy netbook – Mi az?

A Fujitsu fél kilogrammnál alig nehezebb tábla-PC-t mutatott be, 5,6 colos kijelzővel és Intel Atom processzorral. A készülék érdekessége, hogy a tenyérgép és a netbook kategóriája között egyensúlyoz.

A Fujitsu fél kilogrammnál alig nehezebb tábla-PC-je hivatalosan az UMPC vagy a netbook kategóriában is versenybe szállhat a vásárlók kegyeiért. 5,6 colos, WXGA felbontású érintőkijelzőjének köszönhetően sokan az előbb csoportba sorolhatják, 1,6 GHz-es Intel Atom processzora miatt azonban a második válasz is megállná a helyét – írja a Prohardver.

A már megvásárolható Fujitsu U820 1 GB rendszermemóriát, 1,3 megapixeles webkamerát, beépített CF/SD kártyaolvasót és ujjlenyomat olvasót kap. Csatlakozási lehetőségei közt Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), opcionális Bluetooth, Ethernet, USB 2.0, hangkimenet és mikrofonbemenet is szerepel, akkumulátora egy négycellás változat.

Adattárolásra a vásárlók egy 60, illetve egy 120 gigabájtos, 4200 rpm sebességű hagyományos merevlemezt vagy egy 64 GB-os SSD meghajtót választhatnak.

A készüléket a gyártó GPS antennával is felszereli, a felszereltségtől függően 999 és 1299 dollár között ingadozó vételár, a Garmin Mobile PC navigációs szoftvert is magába foglalja. Érdekesség, hogy konkurenseivel ellentétben, a Fujitsu az U820-ra Windows Vista operációs rendszert telepít.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek