Világgazdaság

Ilyen biztosítás még nem volt nálunk! Ön kötne Morzsira?

Eddig egyedülálló, ám igencsak kétesélyes termékkel jelenik meg a magyar piacon a francia April Cee Developement biztosító: kutya-macska baleset- és egészségbiztosítással.

A terméket bemutató sajtótájékoztatón Francois Maresquier a társaság magyar leányának vezetője elmondta: Magyarországon több mint 2,5 millió kutya, és legalább ennyi macska van, ezért szerinte indokolt a termék bevezetése. 2009-ben a a cég az ügyvezető elmondása szerint a legóvatosabb becslések szerint is legalább 10 ezer darab szerződést vár.

A biztosítást két féle csomagban lehet választani kutyára, és macskára, az alap csomag havi díja kortól, nemtől, és fajtától fügetlenül kutyák esetén 2390, macskákra 2190 forint. Az ennél magasabb szolgáltatási szintet nyújtó prémium csomag átlagosan 2 ezer forinttal kerül többe havonta.

A két csomaggal piacra lépő APRIL meghatározása szerint a szerződéskötéskor Alap csomagnál legalább 3 hónaposak és legfeljebb 6 évesek; míg a Prémium csomagnál legalább 3 hónaposak és legfeljebb 4 évesek lehetnek a kutyák és macskák. A tizedik életévét betöltő állat esetében megszűnik a betegségi fedezet.

A biztosítás feltétele, hogy az állatnak microchippel kell rendelkeznie, amellett a biztosító szerződött állatorvosi partnereinél a szerződés megkötése előtt egy részletes fizikai állapotfelmérésen kell részt vennie. (Ez egységesen 5 ezer forint lesz 2009-ben.)

A kutya-macska biztosítást három hónapig kizárólag a PBA Praeventio biztosítási alkusz forgalmazza.

PBA biztosítás