Világgazdaság

Nagyok, de buták - Nem használjuk ki a pendrive-jainkat

A hazai vásárlók zöme még félig sem használja ki új USB kulcsainak tárolókapacitását, miközben számos, a nagy kapacitásnál sokkal hasznosabb funkció iránt a kereslet még mindig mérsékelt – derül ki a SanDisk hazai forgalmazója, a Hama Magyarország adatai alapján.

A vásárlók zöme mindössze 50-60 százalékát használja új − egy éven belül − vásárolt pendrive-ja kapacitásának, miközben számos, kisebb kapacitás mellett azonos áron elérhető szolgáltatásra még alig van kereslet − hívta fel a figyelmet Prohászka Ottó, a Hama vezetője.

Bizonyos szakmáknál és igényeknél valóban szükség lehet 32, vagy 64 gigabájt tárkapacitásra, ám az átlag felhasználónak nem feltétlenül van igénye rá, hogy állandóan 6-8 DVD filmet tartson magánál.

Ezzel szemben sokaknak jöhetnének jól például idegen gép használatakor a portable alkalmazások, amik anélkül nyújtanak teljes funkciójú és biztonságos programokat (kép- és szövegszerkesztő, böngésző, chat program, stb.), hogy azokat telepíteni kellene az adott számítógépre. Ezeket azonban csak megfelelő pendrive-okról indíthatjuk el.

A cégvezető szerint ma már egy pendrive messze több, vagy több lehet, mint egyszerű adathordozó. Az átlagfelhasználók számára a tárkapacitás nagysága helyett kisebb kapacitású, de nagyobb tudású pendrive választása lehet a bölcs döntés.

chat DVD Hama alkalmazás pendrive tárhely böngésző program szövegszerkesztő