Világgazdaság

Nézze meg! Ők a legjobban fizetett hazai politikusok

Bár a parlamenti képviselők jövedelmi toplistájának első harmadát olyan politikusok foglalják el, akiknek a politikán kívül más jövedelemforrásuk nincsen, a csúcs még mindig az üzletembereké – derül ki a HVG összeállításából.

A hetilap listájának az élére a politikusok vagyonnyilatkozatai alapján ezúttal is a szociáldemokrata Kapolyi László került, 184 577 300 forintos havi jövedelme több mint tizenhatszorosa az őt követő Gyurcsány Ferencének.

A dobogó harmadik helyén is MSZP-s politikus áll: Magda Sándor körülbelül 5 millió forintot tesz zsebre havonta. A toplista első harmadában egyébként a többség „tisztán politikából élő” képviselő, havi parlamenti költségtérítésük azonban keresetüknek csupán törtésze. Rubovszky György KDNP-s politikus 2 millió fölött keres havonta, költségtérítése azonban ebből csupán 160 ezer forint.

Nem ritka ugyanakkor, hogy a politikusok éppen hírnevüket felhasználva tesznek szert egy kis mellékesre, mint például Lamperth Mónika a tavaly létrehozott Lamperth Női Karrier-tanácsadó Iroda Kft.-vel.

magda sándor mellékes MSZP rubovszky kapoliy KDNP Lamperth fizetés