Világgazdaság

Elkobozzák Madoff-asszony ékszereit

Amerikai ügyészek helyi idő szerint kedden bejelentették, hogy az amerikai kormányzat visszaigényli a Bernard Madoff fiai részére hitelezett 31 millió dollárt, illetve elkobozza a feleségének vásárolt 2,6 millió dollár értékű ékszereket.

A manhattani járási bíróságra azután nyújtották be a dokumentumokat, hogy az kormányzat jelezte: a héten vagyonelkobzást tartanak, miután Madoff március 12-én bűnösnek vallotta magát a Wall Street történelmének legnagyobb pénzügyi csalásában, amelynek értéke becslések szerint 20 év alatt 65 milliárd dollárt tett ki.

A negyvenes éveikben járó Mark és Andrew Madoff apjuk legális brókercégében dolgozott. December 10-én értesültek apjuktól a csalásról. A Madoff-fiúk 2004 és 2008 között összesen 31,55 millió dollár értékben kaptak kölcsönt hét részletben apjuktól, illetve anyjuktól, amelynek a visszafizetése 2010 és 1012 között esedékes.

Az elkobzandó vagyontárgyak listáját szerepelnek Madoff feleségének, Ruthnak a 2,62 millió dollár értékűre becsült ékszerei, valamint az üzletember 35 órából és mandzsettagombokból álló gyűjteménye.

ékszerek madoff vagyon a madoff-botrány