Világgazdaság

Akár Sydney-be is elautózhatnának – Magyar menedzserek, ha vezetnek

Nem kevesebb, mint 33 ezer kilométert vezet évente egy átlag magyar felső-középvezető, ami nagyjából akkora távnak felel meg, mintha kétszer megtennénk a Budapest – Sydney útvonalat – derül ki a LeasePlan Hungária legutolsó felméréséből.

A hazai céges autók által megtett éves kilométermennyiség vizsgálata során születtek érdekes, a különböző vállalati beosztásokhoz kötődő vezetési teljesítményeket feltáró eredmények.

A felmérésben az alacsonyabb beosztásúak, a közép- és a felsővezetők autói által futott kilométermennyiséget vizsgálták. Az összesítésből származó értékek a hazai vezetési szokások, tendenciák kutatása mellett fontos adatként szolgálnak a flottamenedzsment cég számára a mind versenyképesebb, költséghatékony csomagok összeállításánál.

A felmérésből kiderült, hogy az átlagos magyar felső-középvezető több mint 33 ezer kilométert tesz meg évente autójával, ezzel megelőzi a kisebb autókat használó munkatársakat épp úgy, mint a vállalati felsővezetőket (29 ezer kilométer).

 Bár a számok tükrében a céges kisautók végeztek az utolsó helyen, a 24 ezer kilométeres átlag futásteljesítményük így sem csekély; csupán 7 literes száz kilométerre vetített átlagfogyasztással számítva is közel 1700 liter benzint fogyasztanak egy évben.

BÉT - Napi események RIM A szerkesztő ajánlja felmérés IMF futásteljesítmény LeasePlan Federal Reserve - Fed A munka világa autóAlmássy Kornél vezető menedzser