Világgazdaság

Kinek a segítség, kinek a remény - Csúsznak a pályázati pénzek

Jócskán a pályázati eredmények kihirdetése után most úgy tűnik, végre elkezdte utalni a támogatások előlegeit az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA).

A Világgazdaság által megkérdezett cégek szerint így már csak az a kérdés, hogy meddig bírják tartani a pályázati követelményeket. „A jövő év áprilisáig a támogatás segítségével némiképp rendezni tudjuk az anyagi helyzetünket, azonban fogalmam sincs, hogy utána miként tudunk megfelelni a pályázati feltételeknek” – vázolta helyzetét Dudás Ernőné, a Cell-Modul Kft. ügyvezető igazgatója.

A Megőrzés pályázat egyik nyertesének elmondása szerint eddig a támogatásnak – amelyet márciusban ítéltek oda nekik – csak az első háromhavi részletét kapták meg, ám az ellenőrzéssel egy percig sem késlekedett az OFA. Ha pedig a nyertes cég nem tudja tartani a pályázati követelményeket, úgy azonnal megvonják a segítséget.

A 62 főt foglalkoztató, üzletberendezéseket gyártó cégnek a számukra megítélt 45 millió forintból 56 fő munkahelyét kell megőriznie a pályázat időtartama alatt, illetve az azt követő egy évben.

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

támogatás foglalkoztatás OFA pályázati pénzek