Világgazdaság

Mától hőségriadót rendelt el a tiszti főorvos

Ma és holnap több helyen 27 fok fölött valószínű az átlaghőmérséklet, ezért az országos tiszti főorvos elrendeli a 2. fokozatú hőségriadót az ország egész területére. Ám a hét végére enyhülés várható. Szombaton egy északnyugat felől érkező hidegfront hatására a Dunántúlon és az Északi-középhegységben már 25 fok alatt, az ország többi részén azonban még 25, 26 fok körül, vasárnap viszont már mindenütt 25 fok alatt várható a napi középhőmérséklet.

Falus Ferenc országos tiszti főorvos felhívja az egészségügyi intézmények, a mentőszolgálatok, az önkormányzatok figyelmét arra, hogy az egészségünket érintő megelőző intézkedéseket tegyék meg. Így többek között az esti órákban locsolják a közterületeket, és tegyék közzé az igénybe vehető légkondicionált helyiségek listáját. Mindenkire érvényes általános tanács, hogy a hőség idején védjük magunkat sok folyadék fogyasztásával, ám az alkoholos italokat, a túlzott kávézást kerülni kell. Az elvesztett sót pótolni kell a szervezetben. A déli órákban ne tartózkodjunk a napon.

Somogyi Zoltán Simon Gábor OTP turizmus A szerkesztő ajánlja IMF Ford Suzuki influenza Porsche Vlagyimir Putyin Róna Péter Federal Reserve - Fed AC Nielsen A munka világa IMF-megállapodás utazás Opel Mol oep MDF-ügyek Volkswagen Csoport Telenor bajnai-csomag tömegközlekedés Hyundai