Világgazdaság

Tüntetés lesz Dunaszerdahelyen a nyelvtörvény miatt

Az államnyelvtörvény módosítása ellen fognak tüntetni szlovákiai magyarok szeptember elsején Dunaszerdahelyen - jelentette be Csáky Pál, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke szerdán Pozsonyban.

A tiltakozó akciót az MKP szervezi. Csáky Pál szerint a tüntetést a szlovákiai magyar civil szervezetek is támogatják - számol be a hirado.hu az MTI alapján.  

"Azért választottuk ezt a napot, mert a módosított nyelvtörvény ekkor lép életbe, s ugyanakkor van a Szlovák Köztársaság alkotmányának az ünnepe is" - fejtette ki az MKP elnöke.

Az ünnep miatt Szlovákiában munkaszüneti nap van, s így aki akar, elmehet Dunaszerdahelyre tiltakozni a magyarokat kedvezőtlenül érintő nyelvtörvény ellen - jegyezte meg a politikus.

Pénzügyi és gazdasági válság Borsodchem infrastruktúra-fejlesztés OTP Becsey Zsolt László Ecostat Cégjog Shell Vállalati jelentések RFV Nyrt. Medgyessy Péter Draskovics Tibor Fodor Gábor Gheorghe Pogea SZDSZ-ügyek Élelmiszerpiac Zwack Péter A munka világa nyelvtörvény magyarok Zöld ügyek szlovákiaiBernard Madoff Seffer István Botrányok a politikában Európai Unió Facebook tüntetés Barack Obama bajnai-csomag infokommunikáció DTZ Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés Robert Fico