Világgazdaság

Új típusú influenza: újabb három magyar beteg

Tizenegyre emelkedett az új típusú influenzás esetek száma szerdára Magyarországon, miután újabb három megbetegedést regisztráltak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

Az Országos Epidemiológiai Központ légúti vírusokkal foglalkozó osztályára öt mintát szállítottak még hétfőn, a laboratóriumi vizsgálatok eredményei alapján három, új influenzavírus által okozott megbetegedést erősítettek meg - olvasható a közleményben.

Egy fiatal férfi, egy kislány és egy kisgyermek betegedett meg, a lány általános állapota az ÁNTSZ tájékoztatása szerint jó, a többiek állapotáról azonban nincs információ - írja a teol.hu az MTI alapján.

A tisztiorvosi szolgálat az esetekről csak annyit közölt, hogy a kisgyermek buszkiránduláson vett részt, fertőzötten érkezett haza. Útitársai közül jelenleg senki nem fertőzött, az ÁNTSZ folyamatosan vizsgálja az utasokat. A legutóbb június közepén regisztráltak pozitív vírusmintát, akkor hárman fertőződtek meg.

BÉT - Napi események Lendvai Ildikó GVH-ügyek Pénzügyi és gazdasági válság Pályázati forródrót KK - HR szakoldalak Mercedes-gyár épül Kecskeméten beteg EKB Bajnai Gordon turizmus Politikai közvélemény-kutatások Gazdasági Versenyhivatal A szerkesztő ajánlja BKV IMF Vállalati jelentések Farkas Ádám forintárfolyam ITD Hungary Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek autó gyógyszeripar magyar Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek fogyasztási cikkek Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac KKV aloldal utazás Befektetési lehetőségek Vaskerék MDF-ügyek Egyesült Államok Piacbefolyásoló adatok Bauer Tamás Bernard Madoff új influenza MÁV Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon ÁNTSZInfluenza