Világgazdaság

Viharos augusztus - Biztosítás, akár havi 1800 forintért

A lakásbiztosítások területén piacvezető AEGON Magyarország tapasztalatai szerint a tavaly bejelentett lakás- és épületkárok közül 28,5 százalék írható a vihar számlájára, további 9,8 százalékot a villámcsapások, míg 4 százalékot a jégverések okozta károsodások képviselnek.

Az adatok szerint valószínűleg nem a szombati vihar volt az idén az utolsó: az elmúlt hét év tapasztalatai szerint a legtöbb viharkár-bejelentés augusztusban szokott befutni a társasághoz. Az átlagos lakásbiztosítás havi egy pizza árából megköthető: érdemes még az idén nyáron gondoskodni a hosszú évek munkájával megszerzett ingatlanok biztonságáról!

Az egész országon végigsöprő vihar intenzitása a hétfő reggel megkezdődött kárbejelentésekben is jól tetten érhető: hétfő tíz óráig máris hétszáz kárbejelentés érkezett az AEGON Magyarország képviseleteire, amiből úgy tűnik, az idei év eddigi legnagyobb viharkár-eseményével van dolgunk.

Bejelentett károk, 2008.

csőtörés 42,9 százalék

vihar 28,5 százalék

villámcsapás 9,8 százalék

lopás 5,2 százalék

jégverés 4,0 százalék

felelősség 2,6 százalék

felhőszakadás 1,5 százalék

tűz 1,3 százalék

hónyomás 0,6 százalék

árvíz 0,1 százalék

egyéb 3,5 százalék

Az AEGONdirekt.hu tájékoztatása szerint még koránt sincsen vége a viharszezonnak: az előző négy év adatai szerint augusztusban 25 százalékkal több meteorológiai okokra visszavezethető kárbejelentés szokott érkezni a társasághoz, mint júliusban:

A fenti adatok ellenére Magyarországon ma még négy lakásból egynek még mindig nincsen semmilyen lakásbiztosítása. Pedig ma már – köszönhetően az online-biztosítási szolgáltatók által teremtett versenynek is – a korábbiaknál jelentősen kedvezőbb áron, egy átlagos lakás esetében havi 1700-1800 forintért köthető olyan biztosítás, amely az elemi károk mellett a betöréses károkat is fedezik, emellett felelősségbiztosítást és más egyéb értékes szolgáltatásokat is tartalmaznak.

vihar 28,5 százalék

villámcsapás 9,8 százalék

lopás 5,2 százalék

jégverés 4,0 százalék

felelősség 2,6 százalék

felhőszakadás 1,5 százalék

tűz 1,3 százalék

hónyomás 0,6 százalék

árvíz 0,1 százalék

egyéb 3,5 százalék

A bejelentett meteorológiai hatás okozta károk darabszámának alakulása -->

Bankmentő csomag lakásbiztosítás elemzések - Gazdaság és Pénzügy ÉMÁSZ Nyrt. Deloitte infrastruktúra-fejlesztés Aegon Biztosító TriGranit Bajnai Gordon OTP A szerkesztő ajánlja TV2 Raiffeisen Generali Coca-Cola Adobe Felmérések Cashline Kft Részvénypiacok Bokros Lajos Federal Reserve - Fed Kóka János Microsoft viharkárIpsos MDF-ügyek Aegon biztosítás HospInvest ingatlanpiac CIB Bank Zrt. Barack Obama bajnai-csomag retkes attila tömegközlekedés Hyundai