Világgazdaság

Már most lemondott a titokminiszter - Ki megy még?

Szeptember közepétől csak az MSZP kampányára koncentrál, így távozik a kormányból Ficsor Ádám, a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter. Ráadásul nem tartja összeegyeztethetőnek a titkosszolgálatok felügyeletét a pártszervezéssel - mondta.

Öt hónappal kinevezése után, szeptember 14-ével távozik posztjáról Ficsor Ádám - ezt a polgári titkosszolgálatokat irányító tárca nélküli miniszter erősítette meg - közölte a Tények.hu, a TV2 honlapja.

A szocialista politikus döntését elsősorban az MSZP-kampányban vállalt feladatával indokolta, amelyet összeegyeztethetetlennek tart a titkosszolgálatoknál végzett munkájával.

Mint mondta, Lendvai Ildikó pártelnök felkérte arra, hogy érdemben vegyen részt az MSZP választási kampányában, amelyben a jelöltállítással, a képviselőjelöltek felkészítésével foglalkozik majd.

Ebben a kivételesen nehéz helyzetben az MSZP nem engedheti meg magának, hogy félállású kampányszervezői legyenek - fogalmazott a miniszter.

Mint azt már korábban megírtuk, valószínűleg ősszel távozik még a kormányból Kiss Péter, Szekres Imre és Molnár Csaba is.

Autók BÉT - Napi események NAV Lendvai Ildikó elemzések - Gazdaság és Pénzügy Nemzetközi konfliktusok Deutsche Bank PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés A Monetáris Tanács kamatdöntései Bajnai Gordon OTP Herczog László miniszter vona gábor A szerkesztő ajánlja ÁNTSZ Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás ERSTE Alapkezelő Zrt. akciók Ford Orbán Viktor Felmérések autóipar Henkel Apple Draskovics Tibor Elemzői vélemények Hitelek: lakás General Motors autó Betéti kamatok OMV Ausztria A szociális és adórendszer átalakítása MSZP-ügyek fogyasztási cikkek A munka világa Zöld ügyek Microsoft lemondásK&H Bank Zrt. Mol Botrányok a politikában Európai Unió Vaskerék Mercedes-Benz biztosítás HospInvest ficsor ádám Bajnai Gordon kormányfő lett bajnai-csomag Adórendszer Magyarországon tömegközlekedés