Világgazdaság

Mégsincs vége a válságnak – Esik az olaj ára

Az olaj ára ma 66 dollár alá csökkent, miután a befektetők szembesültek az amerikai kereslet várható gyengélkedésével.

A szeptemberi jegyzésű nyersolaj a New York-i elektronikus kereskedésben 1,63 dolláros eséssel 65,88 dollárra állt be ma késő délelőtt. Pénteken az árfolyam több mint 3 dolláros zuhanás után 67,51 dolláron állt meg – jelenti az AP.

A pénteki eladási lázat a Reuters/University of Michigan fogyasztói bizalmi index visszaesése váltotta ki – a mutató arra utal, hogy a kereslet egy ideig még gyenge marad az Egyesült Államokban. Ezzel egy időben mind az ázsiai, mind az európai tőzsdéken lefelé indultak a mutatók, ez további lökést adott az olajárnak.

A Purvin & Gertz energia ágazati elemzője szerint az olajhoz kapcsolódó fundamentumok rendkívül gyengék, ezért időszerű a piaci korrekció. Bár a Japánból érkező adatok a válság végét jelzik, Victor Shum úgy véli: a legrosszabb időszaknak talán vége, ugyanakkor a felépülés igen lassú lehet, különösen az Egyesült Államokban.

Autók BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság KK - HR szakoldalak Borsodchem olajár Bajnai Gordon turizmus Politikai közvélemény-kutatások Környezetvédelem - Globalizáció Gyógyítás-finanszírozás Strabag A szerkesztő ajánlja Értékpapír-elemzés BKV INA Lakossági energiaellátás válságDeviza- és árupiac Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések influenza autóipar bizalmi index Elemzői vélemények Hitelek: lakás Bűnügyek katasztrófák autó A KSH jelenti repülés Reklám és Média Részvénypiacok MSZP-ügyek SZDSZ-ügyek fogyasztási cikkek olaj Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac fogyasztóvédelem utazás GDP-adatok Mol Botrányok a politikában Fővárosi ügyek Egyesült Államok biztosítás Tudomány - Kultúra MÁV infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Fidesz-ügyek Adórendszer Magyarországon Oszkó Péter