Világgazdaság

Végleg lehúzzák a rolót az Alma patikák

Határozatlan időre lehúzta a rolót a hálózatban működő 38 gyógyszertár

Kivonul az Alma gyógyszertári hálózat működtetéséből a korábbi üzemeltető, a MEG Zrt. – jelentette be a cégvezetés. Ezzel meglepő fordulatot vett a patikaláncért folyó harc a vállalat, valamint a gyógyszer-nagykereskedő Hungaropharma (HPH) között.

A döntés nyomán tegnap ideiglenesen bezárták mind a 38 gyógyszertárat, addig, amíg az új üzemeltető, az Első Gyógyszerellátó Kft. megkapja a szükséges engedélyeket. A MEG a döntéstől azt várja, hogy a HPH újra szállít majd gyógyszert a láncnak.

„A mostani döntésünkkel a kompromisszumot keressük a Hungaropharmával, hogy újra szállítsanak gyógyszert a patikaláncnak, ez legfőképpen a betegek érdeke. Ezért teljesítettük a HPH által július 8-án megfogalmazott mindhárom követelést: a patikákat működtető személyzet, valamint a gyógyszertárak működési engedélyeinek az EGY-be történő áthelyezését, valamint lehetővé tesszük a HPH hosszú távú tulajdonszerzését is a társaságban” – mondta Bálint István.

Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy jelenleg is per folyik az EGY tulajdonosa, az Első Gyógyszerellátó Hálózat Kft. (GYH) tulajdonjogáért a HPH és Bálint István között, amelyben szeptember 30-án hozhat döntést a cégbíróság. Lényegében itt az dőlhet el, hogy visszakerül-e a MEG Zrt. tulajdonába a GYH, amelyet még május 19-én szerzett meg tőle a Hungaropharma szerződésszegés ürügyén.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

gyógyszerpiacEKB egészségügy alma patikák hungaropharma