Világgazdaság

"Demszky úgy válogat az MSZP képviselői között mint a teasüteményeknél"

Példátlan és manipulatív Demszky Gábor főpolgármester magatartása, hogy teljesen egyoldalú intézkedéssel Hagyó Miklóstól visszavette a tisztséget, amelyet Horváth Csaba hatáskörébe utalt, miközben ennek van felelőse: Ikvai Szabó-Imre, aki jelenleg is ellátja a BKV felügyeletét - mondta az MSZP fővárosi frakcióvezetője a KlubRádió Megbeszéljük című műsorában.

Az nem lehetséges, hogy egy főpolgármester a szocialista képviselők között úgy válogasson, mint egy délutáni teázás közben a sütemények között. Meg kell oldani az előttünk álló ügyeket, nem pedig személyi villongásokkal előrukkolni – mondta Steiner Pál a KlubRádiónak.

Ha a polgármester egy új irányítási modellt akar megvalósítani és ez érinti a koalíciós megállapodást, akkor egyeztetnie kellett volna a koalíciós partnerekkel – mondta az MSZP fővárosi frakcióvezetője.

A BKV felügyeletével kapcsolatos mai hír, hogy lemondott feladatköréről az MSZP két főpolgármester-helyettese, Hagyó Miklós városüzemeltetési és Horváth Csaba humánpolitikai helyettes.

A szocialista politikusok a jogkörről való lemondás ellenére leszögezik, hogy pártjuk "minden erejével fenntartaná a koalíciót", feltéve, hogy arról konszenzus születik. Ha harc, hát legyen harc - fogalmaztak a Népszabadságnak szocialista források.

Hagyó Miklós BKV Horváth csaba felügyelet Demszky Gábor Steiner Pál