Világgazdaság

Forradalom - Összefog a Deutsche Telekom és a France Telecom

Forradalmasítja a brit telekommunikációs piacot a két nagy szereplő döntése, melynek értelmében a francia és a német óriásvállalat egy új, vezető szerepet betöltő vállalatot hoz létre.

A Deutsche Telekom eleinte el akarta adni a T-Mobile brit ágazatát, most azonban megerősítette: exkluzív tárgyalásokat folytat az Orange tulajdonosával, a France Telecommal egy új, közös vállalat létrehozásáról – írja a  The Times.

Ezzel Európa egyik legerősebb piacán, Nagy-Britanniában teljesen átrendeződik a telekommunikációs szektor, a Deutsche Telekom és a France Telecom leendő közös vállalata ugyanis a tervek szerint vezető szerepet tölt be, átugorva ezzel az O2-t és a Vodafone-t.

A most kiadott közlemény szerint a fúziót követő 18 hónapban mind az Orange, mind a T-Mobile márka megmarad, ez alatt az időszak alatt a cégek áttekintik a branding alternatívákat. A szakértők szerint a folyamat végén az egyik márka búcsúzik a brit piactól, jelenleg az Orange rendelkezik erősebb névvel.

Az Omio.com szakportál szakértője szerint az O2 és a Vodafone előnye, hogy trendi telefonokkal képesek magukhoz csábítani a fogyasztókat, míg a T-Mobile UK és az Orange nem rendelkezik olyan nagyágyúkkal, mint az iPhone. Ernest Doku szerint a fúzió komoly konkurenciát jelent majd a két említett vetélytárs számára, és lehetővé teszi az erős árakciókat.

O2 T-Mobile Orange Deutsche telekom France Telecom