Világgazdaság

"Hagyó politikai halott" - Az MSZP-n belül is örülnek

A Demszky Gábor vezette Budapest már a 2010-es ellenzéki félévre készül – a HVG szerint erre enged következtetni a múlt hétvégi fővárosi koalíciós egyezség.

Politikai halottnak titulálta a HVG-nek nyilatkozva pártja fővárosi erős emberét, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettest, illetve a teljes budapesti pártelitet az MSZP országos vezetésének egyik befolyásos tagja.

Mondta mindezt az után, hogy Demszky Gábor főpolgármester elgondolásának megfelelően visszahívják a fővárosi tulajdonú BKV Zrt. igazgatóságát és felügyelőbizottságát, a társaság közgyűlési felügyeletét pedig a szintén szocialista pedig a szintén szocialista főpolgármster-helyettes Horváth Csaba veszi át Hagyótól. Úgy tudni, a főpolgármster közel áll ahhoz is, hogy lenyomja a koalíciós partner torkán egy további javaslatát, miszerint legyen ellenzéki elnöke az fb-nek.

Az MSZP-s pártközpontban a nyilvánvaló vereség ellenére örömtüzeket gyújtottak, mondván, Demszkynek sikerült, ami nekik nem: megrendszabályozta az országos hatalomátvételre készülő Hagyó-féle csapatot - írja a HVG.

vitézi Hagyó belharcok BKV Demszky kinevez hatalomátvétel levált