Világgazdaság

Megnevezték a Ma Reggel újabb műsorvezetőjét

A Magyar Televízió szerint jogszabályba ütközik az MTV Közalapítvány kuratóriumi elnökségének határozata, amely a Nap-kelte című műsor visszaállítására kötelezi a közmédium ügyvezető alelnökét. A Ma Reggel című műsorsorozat folytatódik, amelynek újabb műsorvezetője Jegyes-Tóth Kriszta lesz.

A Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumi elnöksége eljutatta az MTV-hez tegnap este elfogadott határozatának szövegét, amelyben a testület egyrészt megállapítja, hogy érvényes az St. Plusz Kft.-vel korábban kötött szerződés, másrészt úgy foglal állást, hogy jogszabályba ütközik és érvénytelen a Nap-kelte szerződésének megszűnésről szóló 2009. szeptember 23-án kelt írásbeli értesítés.

Az MTV jogi álláspontja szerint viszont a kuratóriumi elnökség határozata jogszabályba ütközik, így jogszabályba ütközik „az eredeti állapot helyreállítására” vonatkozó felszólítás is. A testületnek nem volt és nincs hatásköre arra, hogy szerződések érvényességéről és a közmédium műsorstruktúrájának meghatározásáról döntsön, különös tekintettel arra, hogy a médiatörvény kifejezetten megtiltja a tulajdonosi testület számára a műsorszerkezet meghatározását. 

Szerdán folytatódik a hétfőn indult Ma Reggel című új műsorsorozat a Magyar Televízióban. A műsor változatlanul a Közéleti Főszerkesztőség égisze alatt készül. A reggeli műsorsávban korábban jelentkező adás belsős felelős szerkesztője, Lakat T. Károly ma személyesen jelezte, hogy nem kíván részt venni az új reggeli adásfolyam elkészítésében.  

Süveges Gergő mellett hamarosan új műsorvezető is bekapcsolódik a Ma Reggelbe. Jegyes-Tóth Kriszta júniusban adott életet első gyermekének, ám a Ma Reggel kedvéért visszatér a képernyőre. A jogi diplomás műsorvezető rádiós hírszerkesztőként kezdte, 2004-ben került az MTV-hez, ahol a Regionális Híradó és a Kárpáti Krónika műsorvezetőjeként dolgozott.



Két év után váltott: a Duna Televízió híradójában, majd politikai-közéleti műsoraiban dolgozott. 2008-ban csatlakozott újra az MTV csapatához: a Nap-kelte és a Híradó műsorvezetője lett. Jegyes-Tóth Kriszta hetente egyszer, csütörtökönként vezeti majd a Ma Reggelt, először október 8-án.

Jegyes-Tóth Kriszta műsorvezető nap-kelte ma reggel