Világgazdaság

Minimális iskolakezdési támogatás - Ennyire futja a hiány miatt Dombóváron

Dombóvár - Jelentős költségvetési hiánnyal kell számolni az idén az önkörmányzatnak. Nem szavazta meg a magasabb iskolakezdési támogatást a város az önkormányzati dolgozók gyermekeinek.

Dombóvárnak jelentős hiánnyal kell számolnia idén. Kiderült, ennek okai között szerepel, hogy a tervezett 220 millió forint helyett csupán 6 millió forint folyt be a kasszába telekeladásokból - írja a TEOL.

Emellett a különféle fenntartó társulásokban nem mindenki teljesíti kötelezettségeit, s mivel a fenntartó Dombóvár önkormányzata, őt terhelik a költségek.


Ilyen vita többek között Döbröközzel és Dalmanddal is kialakult a közelmúltban. Tóth Attila MSZP-s képviselő szerint meg kell gondolni a lehetőséget, hogy a társulások fenntartói címét átadják a kistérségi többcélú társulásnak.

Kerényi Zsolt fideszes képviselő nem tudta meggyőzni a hétfő délelőtti testületi ülésen képviselőtársait arról, hogy az önkormányzatnál dolgozó közalkalmazottaknak adja a város a legmagasabb, 21 400 forintos iskolakezdési támogatást.

A képviselők leszavazták módosító javaslatát, így a 332 iskolás gyermek szülei gyermekenként tízezer forintot kapnak ezen a címen. Krauss Péter alpolgármester szerint ez az összeg is segítség, ám többel nem tudja őket támogatni a város.

telekeladás Dombóvár hiány önkormányzat