Világgazdaság

Piquet: "Szándékosan törette össze velem az autót a Renault"

A Renault bírósághoz fordul volt Forma-1-es pilótájának kijelentései miatt. Nelsinho Piquet azt állította: a csapat vezetése pontos utasítást adott neki arra, hol törje össze autóját a szingapúri pályán.

A Renault Nelsinho és Nelson Piquet ellen tesz jogi lépéseket. A Forma-1-es csapat szerint a versenyző és édesapja hamis állításokat tettek és megpróbálták zsarolással rávenni az istállót arra, hogy a 2009-es szezonban is alkalmazza a pilótát – írja a Times Online.

Az ifjabb Piquet tegnap a Forma-1-et felügyelő FIA-nak úgy nyilatkozott: Flavio Briatore, a Renault istálló vezetője és Pat Symonds vezető mérnök utasította arra, hogy ütközzön a falnak a szingapúri pályán. Mint mondta, Symonds félrevonta egy csendes sarokba és pontosan megmutatta, hol kell autójával a falnak ütköznie, hogy ezzel segítse csapattársát, Fernando Alonsót. Az FIA Világ Motorsport tanácsa szeptember 21-én rendkívüli ülés keretében tárgyalja az ügyet.

Úgy tűnik, a Renault bíróságon kívül szeretne megállapodni és nem világos, mit ért a csapat büntetőjogi lépések alatt. Az istálló eddig nem tett hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban, annak ellenére, hogy emiatt akár el is tilthatják a Forma-1-től. A lap értesülései szerint Briatore és Smyonds az FIA-nak azt mondta: Piquet javasolta a szándékos ütközést, de az ötletet nem fogadták el.

Forma-1 Piquet FIA Briatore Renault