Világgazdaság

Rendkívüli biztonsági intézkedések a repülőtereken, pályaudvarokon a németeknél

Németország repülőterein és pályaudvarain rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, és megerősítették a rendőri készültséget a naponta több százezer látogatót vonzó híres sörfesztiválon, az Oktoberfesten is az al-Kaida legutóbbi terrorfenyegetései nyomán. A nemzetközi terrorszervezet egyik videóüzenete még pénteken jelent meg az interneten, és ez - csak úgy, mint a vasárnapi - a szakértők szerint minden korábbinál konkrétabb fenyegetéseket tartalmazott. Egy Bonnban született és a hírszerzés szerint jelenleg Pakisztánban tartózkodó német származású iszlám aktivista - kiváló németséggel - az al-Kaida nevében támadással fenyegetőzött arra az esetre, ha Németország azonnal nem vonja ki katonáit Afganisztánból.

Németország repülőterein és pályaudvarain rendkívüli biztonsági intézkedéseket foganatosítottak, és megerősítették a rendőri készültséget a naponta több százezer látogatót vonzó híres sörfesztiválon, az Oktoberfesten is az al-Kaida legutóbbi terrorfenyegetései nyomán.

A nemzetközi terrorszervezet egyik videóüzenete még pénteken jelent meg az interneten, és ez - csak úgy, mint a vasárnapi - a szakértők szerint minden korábbinál konkrétabb fenyegetéseket tartalmazott.

 

Egy Bonnban született és a hírszerzés szerint jelenleg Pakisztánban tartózkodó német származású iszlám aktivista - kiváló németséggel - az al-Kaida nevében támadással fenyegetőzött arra az esetre, ha Németország azonnal nem vonja ki katonáit Afganisztánból.


MTI Eco-->

Németország al kaida pályaudvar