Világgazdaság

Bajnai: sok fájdalmas lépés kell még a foglalkoztatottság növeléséhez

Az ország iránti pénzügyi bizalom visszaállítása mellett a politika világán is változtatni kell a gazdasági kilábalás érdekében - jelentette ki Bajnai Gordon miniszterelnök pénteken, a Figyelő TOP 200 Gála 2009-es díjátadó ünnepségen, Budapesten.

Bajnai Gordon beszédében a foglalkoztatottság növelését nevezte legfontosabb feladatának, ugyanakkor megjegyezte, hogy ehhez még sok fájdalmas lépést kell tenni.

Magyarország megértette a válság üzenetét, vagyis azt, hogy az eddigi reformok után még nagyon sok mindent meg kell változtatni ahhoz, hogy az állam hatékonyan érvényesíthesse a közérdeket a részérdekekkel szemben - mutatott rá a kormányfő.

Kifejtette: a munkahelyek számának növelése érdekében az országot tartós, hiteles és fenntartható növekedési pályára kell állítani. Ezt kizárólag a pénzügyi egyensúly helyreállításával, a forint stabilizálásával és a befektetéseket támogató hitelezés újraindításával lehet elérni.

A miniszterelnök megjegyezte: csakis az érett és bölcs választók képesek változtatni azon, hogy a politika világát ne a fentiekkel ellentétes "ígérgetés és költekezés" gyakorlata uralja.

A rendezvényen átadták - a Figyelő gazdasági hetilap által - a legsikeresebbnek tartott magyarországi nagyvállalatoknak járó elismeréseket, amelyeket többek között a Market Csoport, az Eriksson Magyarország, az Erste Bank, valamint a Coca-Cola és a Wizzair képviselői vehettek át.

Bajnai Gordon válságDeutsche Bank foglakoztatottság