Világgazdaság

Indul a kockázatitőke-program

Nyolc vállalkozás nyert támogatást a Jeremie-pénzek most zárult alapkezelői pályázatán.

Január végétől, február elejétől juthatnak kockázati tőkéhez a vállalkozások a Jeremie program keretében, az EU tagállamai közül elsőként Magyarországon. Ezt hangsúlyozta Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogram alapkezelői pályázatának eredményhirdetésén. Nyolc nyertese van a hat konvergenciarégió (Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl) és külön Közép-Magyarország kiszolgálására meghirdetett kiírásnak.

„Habár buktatókkal, de végül sikerrel zárult ez a pályázat, amely újabb forrást biztosít a mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozására” – jegyezte meg a miniszter. Összesen 18 pályázat érkezett be, ezek közül hármat formai, hetet pedig tartalmi okokból nem tudtak elfogadni. Varga István egyúttal utalt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) elnöke által eredménytelennek nyilvánított korábbi pályázati fordulóra. Akkor 25 pályázatot adtak be, s ezek „70 százaléka nem jutott el az értékelési szakaszba”. Szerinte a mostani forduló sikerével igazolást nyert az NFÜ (sokak által bírált) akkori döntése az új pályázat kiírására.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

pályázatGoldman Sachs Erste Bank Hungary Kenneth Rogoff Költségvetés 2012-2013 kockázti tőke Generali Cashline Kft GKI MSZP-ügyek program kkv tömegközlekedés