Világgazdaság

Mesterházy: "Tiszta lelkiismerettel megyek a bíróságra!"

Gyurcsány Ferenc mellett a szocialista frakcióvezetőt is beidézte a bíróság tanúként a Zuschlag-perben.

Tiszta lelkiismerettel megyek a bíróságra, amit eddig elmondtunk, azt tudjuk most is mondani: ezekhez az ügyekhez semmi közünk nem volt – fogalmazott Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc mellett többek között őt is beidézte a bíróság tanúként a Zuschlag-perben. Az ATV Jam című műsorában hozzátette: a Zuschlag-féle pályázatokról egy háttérintézmény döntött.

A frakcióvezető beszélt a költségvetéshez benyújtott mintegy 1800 fideszes módosító indítványról is. Szerinte ezek többsége komolytalan, és a politikai pr kategóriájába tartozik. Volt olyan képviselő például, aki olyan projektre kért módosítást, amelyik már átadásra került. Egy másik olyan célra igényelt volna plusz forrást, amellyel kapcsolatban már több hónapja megszületett a döntés, hogy egy uniós pályázat keretében 700-800 millió forinttal támogatják.

A frakcióvezető a fővárosi koalíciós szakítás kapcsán azt mondta, ez nem befolyásolja a költségvetés elfogadását. – Az SZDSZ frakció egy programhoz adta a támogatását, ez a válságkezelő program nem változott, a nemzet érdeke hogy ez végbe menjen – fogalmazott.

zuschlag-ügy Szurgut SZDSZ MSZP szocialistákA Monetáris Tanács kamatdöntései Gyurcsány Ferenc Mesterházy