Világgazdaság

Nem biztos, hogy a nagy hozamú eszközalap kockázatosabb!

Új szolgáltatásokkal bővül a MoneyMoon pénzügyi tanácsadó cég portálja – közölte Kiss Imre, a társaság ügyvezető igazgatója tegnap egy sajtóeseményen.

A társaság honlapján eddig a befektetési és a nyugdíjalapok hozamát lehetett csak lekérdezni, tegnaptól azonban már több mint 400 unit-linked eszközalap is szerepel az adatbázisban.

Ez azért is fontos eredmény, mivel eddig viszonylag alacsony volt a transzparencia a befektetési célú életbiztosítások piacán, nehéz volt összehasonlítani egymással a különböző eszközalapokat. Emellett a befektetők bizalma is megrendült az életbiztosításokban a tavalyi veszteségek után.

A cég honlapján új szolgáltatásként lehetővé teszi a befektetők számára két biztosító vagy befektetési alapkezelő alapjainak az összehasonlítását. Emellett a legnépszerűbb eszközalap-kategóriákra automatikus rangsorolást is kínál: így a felhasználók könnyen lekérdezhetik az ázsiai, feltörekvő piaci és kelet-európai eszközalapok krémjét.

Ennek során a MoneyMoon arra a némileg meglepő eredményre jutott, hogy a befektetési és a nyugdíjalapokkal ellentétben a legmagasabb hozamot elért eszközalapok voltak azok, amelyeknél a kockázatra vetített hozam is a legkedvezőbben alakult, vagyis egyes vagyonkezelők a kiugróan jó teljesítményt alacsonyabb vagy hasonló kockázat mellett érték el, mint versenytársaik.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Moneymoon pénzügyi tanácsadó nyugdíjalap életbiztosítás eszközalap